CulturăFără categorie

Elevii și părinții, invitați la târgul de promovare a ofertelor educaționale universitare „TehnoSKILLS”

Elevii claselor VII-XII de la  toate unitățile de învățământ din județul Buzău sunt invitați să participe la târgul de promovare a ofertelor educaționale universitare „TehnoSKILLS”, care va avea loc la Euro Campus (situat în strada Hangarului, nr. 8, municipiul Buzău), în organizarea Liceului Tehnic Buzău, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în data de 24 aprilie 2024, în intervalul orar 11.00 – 16.00.

Târgul ofertelor educaționale universitare se adresează nu doar elevilor de clasa a XII-a, pentru că, spune directorul adjunct Robert Harabagiu, „în opinia noastră, orientarea profesională trebuie să înceapă mult mai devreme, încă din gimnaziu și, eventual, corelată cu o educație liceală în domeniu, iar simpla prezentare a ofertei educaționale în clasele terminale este tardivă, majoritatea candidaților luând decizii în această direcție mult mai devreme”. De aceea, sunt așteptați elevi și, eventual, părinți, în număr cât mai mare, pentru a studia ofertele educaționale ale mai multor unități de învățământ. Este vorba despre instituții de învățământ superior care și-au anunțat participarea, precum Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, mai multe facultăți din Universitatea Națională de Științe și Tehnologie „Politehnica” București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea din București.

Specializările prezentate vor fi, în special, din domeniul tehnologic: servicii (economic, administrație, alimentație, turism etc.), tehnic (mecanică, electronică, automatizări, robotică, informatică, inginerie etc.) și resurse (protecția mediului, mediu, ecologie etc). „Considerăm că este extrem de important ca elevii participanți să aibă o imagine de ansamblu asupra ofertei educaționale, dar și asupra perspectivelor pe care le oferă piața muncii buzoiene. De asemenea, ne dorim să convingem acești viitori absolvenți de științe inginerești că piața muncii buzoiene este diversificată și le poate oferi aceleași oportunități pe care le întâlnesc în orice oraș mare. În acest sens, vor avea standuri și firme importante din Buzău care își vor prezenta oferta locurilor de muncă”, spun organizatorii.

„Lansăm inivitația și elevilor de gimnaziu (clasele VII-VIII), deoarece suntem convinși că vor aprecia foarte mult expoziția interactivă organizată de Liceul Tehnic Buzău și universități, printre acestea amintim: ochelari 3D, bobine Tesla, imprimante 3D, drone meteorologice de ultimă generație, firme de exercițiu, lucrări de laborator din domeniul protecției mediului, experimente chimice și fizice,  roboți, acceleratoare de particule etc. Evenimentul va fi o adevărată caravană a științelor, oferindu-le participanților experiențe valoroase legate de traseul lor educațional”, mai transmite sursa citată.

Cu sprijinul ISJ Buzău și al directorilor unităților de învățământ, se așteaptă ca expoziția de prezentare a ofertelor educaționale să poată fi vizitată de  câteva mii de buzoieni. Cei interesați pot accesa pagina de Facebook a Liceului Tehnic Buzău pentru informații suplimentare.

Articole similare