miercuri, 15 iulie 2020

Polițiști, în dialog online cu elevii Liceului „Moisil” pe tema bullyingului

Ofițerii de prevenire, împreună cu elevi ai Liceului Tehnologic „Grigore C. Moisil”  care fac parte din grupul de voluntariat din cadrul proiectului „Ia atitudine! Stop bullyingului”, au organizat, săptămâna trecută, o întâlnire online. Sco­pul evenimentului a fost purtarea unui dialog cu ­cara­cter preventiv-educativ pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, pentru prevenirea delincvenței juvenile.

Prioritatea discuțiilor a fost importanța reducerii factorilor de risc infracțional și victimal, creșterea gradului de siguranță în mediul online,  cunoașterea și înțelegerea comportamentului de bullying/cyberbullying. Elevilor le-au fost prezentate unele situații de risc prin care pot ajunge victime și au fost analizate modalități de recunoaștere a situațiilor de pericol și însușirea unor măsuri de autoprotecție.

Ineditul pentru polițiști a constat în faptul că dialogul s-a desfășurat pe una dintre platformele online pe care se desfășoară cursurile școlare la distanță.

loading...
error: Content is protected !!