miercuri, 15 iulie 2020

Teodora Mareș l-a impresionat cu bunicii din Buzău pe regizorul filmului „Declarație de dragoste”

Actorii care au marcat tinerețea a generații întregi de români au răspuns invitației TVR de a-i transmite „La mulți ani!” regizorului Nicolae Corjos, omul care a produs „Declarație de dragoste” și seria „Licee­nii”. Cu ocazia împliniri vârstei de 85 de ani, pe 24 mai, Corjos a primit urări de bine și recunoștință din partea actorilor care au devenit celebri după rolurile în filmele cu adolescenți: Oana Sârbu, Teodora Mareș, Ștefan Bănică, Mihai Constantin, Tudor Petruț, Adrian Păduraru.

Buzoianca Teodora Ma­reș, interpreta eroinei Ioana Popa din „Declarație de dragoste”, și-a amintit cu această ocazie că regizorul Nicolae Corjos a fost impresionat când a văzut că actrița i-a invitat la premiera filmului pe bunicii ei de la Buzău.

„Îmi amintesc ce mult l-a impresionat pe dânsul faptul că la premiera filmului eu mi-am invitat bunicii; doi bătrânei de la țară. A fost pentru dânsul (n.r., regizorul Nicolae Corjos) ceva ieșit din comun. Nu se aștepta la așa ceva”, a declarat Teodora Mareș cu ocazia aniversării lui Nicolae Corjos.

Celebra actriță s-a născut la Buzău și a copilărit la bunici, în comuna Viperești. Până la șapte ani, Teodora a fost crescută de bunicii din partea mamei, în Rușavăț (Vi­perești), un sat buzoian sărac și rar populat. Era plină de energie și ascultătoare, dovadă că bunicii aveau încredere în ea și o lăsau uneori să trebăluiască prin mica lor gospodărie.

„Oamenii erau săraci, nu aveam curent electric. Îmi amintesc că una din obligațiile mele era să curăț lampa”, a declarat actrița cu altă ocazie. Când a venit vremea să meargă la școală, Teodora s-a despărțit de sat și de bunici, fiind luată de mama ei la Brăila. De aceea, dacă o întrebi „de unde este?”, îți răspunde „sunt și buzoiancă, și brăileancă, prin adopție”.

loading...
error: Content is protected !!