Economic

Pielea ecologică –  proprietăţi, beneficii, aplicabilitate

Pielea ecologică este un material foarte versatil, care are o aplicabilitate extrem de ridicată. Proprietăţile acesteia sunt deosebite fapt pentru care își găsește cu uşurinţă locul în industria textilă, marochinărie, industria fabricării mobilierului.

Pentru că este atât de valoroasă ne-am propus să prezentăm mai detaliat care sunt proprietăţile şi avantajele pielii artificiale, dar şi de ce este apreciată în detrimentul altor materiale textile sintetice.

Când spui piele ecologică moale fină, catifelată, uşor de prelucrat te gândeşti la un material sintetic, industrial cu rezistență ridicată. Şi pe bună dreptate aceasta are în compoziţie  poliuretan,  poliester şi clorura de vinil care îi conferă elasticitatea şi rezistenţa apreciată. Un alt avantaj al materialului este modul facil de întreţinere. Obiectele din piele artificială şi cele îmbrăcate în piele ecologică se curăţa uşor cu ajutorul cârpelor moi, uşor umezite. Nu necesită solvenţi puternici sau substanţe chimice toxice pentru curăţare.

Cum am menţionat este extrem de elastică şi de flexibilă de aceea este folosită cu succes pentru tapiţarea scaunelor, a fotoliilor, a canapelelor şi a paturilor. Datorită modului facil de prelucrare este preferată şi în alte sectoare, precum cel al marochinăriei. Gentile, poşetele, rucsacurile realizate din piele ecologică nu sunt doar rezistente dar sunt şi uşor de accesorizat. Versatilitatea acestui material este apreciată de designerii care  reuşesc să o pună în valoare în piese cu personalitate, accesorii care îmbunătăţesc confortul personal şi nu numai.

Are densitate ridicată, dar nu este foarte grea şi este impermeabilă. Faţă de alte materiale textile uşoare, aceasta are mara mai mare, însă are și o eleganță aparte. Pielea artificială este folosită pentru a accentua liniile rafinate ale hainelor sau obiectelor şi contribuie la crearea unui ambient şarmant, sofisticat.

Un alt avantaj al acestei este varietatea mare de culori, nuanțe şi imprimeuri. Ai la îndemâna numeroase soluții, de la piele ecologică moale, fină, cu textură plăcută la atingere, la alternative cu striaţi sau imprimeuri diferite.

De reţinut

  • Pielea ecologică este versatila.
  • Este folosite în numeroase industrii.
  • Este elastică.
  • Se întreține ușor.
  • Este impermeabilă.
  • Este variată ca grosime şi aspect.
  • Te ajuta să crezi un ambient în stil propriu.

Sursa de imagine:

Kononov Oleh / Shutterstock.com

Articole similare