sâmbătă, 19 septembrie 2020

Dora Gaitanovici, duet cu Proconsul la Cerbul de Aur 2020 Generaţii

• Duminică la TVR, un spectacol-omagiu dedicat artiştilor care au făcut istorie la festival

Pentru că Festivalul „Cerbul de Aur” nu a putut avea loc anul acesta din cauza pandemiei, TVR a pregătit un înlocuitor. E vorba despre un show TV intitulat „Cerbul de Aur 2020 GENERAŢII”, o producţie care se doreşte a fi un omagiu adus artiştilor care au făcut istorie la festival, dar şi evenimentului în sine şi deceniilor pe care le are în spate.

Astfel, duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 sunteţi invitaţi la Cerbul de Aur 2020 GENERAŢII, un spectacol cu totul unic, aşa cum promit artiştii care au filmat deja pentru spectaculosul show.

Un moment aparte îl vor constitui duetele dintre artişti consacraţi şi cei din noua ge­neraţie, printre care o vom vedea şi pe buzoianca Dora Gaitanovici. Dora a concurat în 2018 la Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, la vârsta de 18 ani, şi a obţinut performanţa ca la cel mai important festival din carieră sa de până atunci să ocupe locul III în topul preferinţelor-publicului. Buzoianca va face duet la „Cerbul de Aur 2020 GENERAŢII” cu trupa PROCONSUL, câştigă­toa­rea ediţiei din 2001 a festivalului, cu piesa „Cerul”, o piesă pe care Bodo a scris-o pentru mama lui care încetase de curând din viaţă.

„Aveam un an când Bodo şi Proconsul câştigau Cerbul de Aur”

„În 2001, când Bodo şi PROCONSUL au câştigat Cerbul de Aur eu aveam un an. Piesa<Cerul>, am auzit-o cu nouă ani mai târziu, după ce a primit marele premiu şi am avut senzaţia că sufletul meu îşi regăseşte partea lui în melodia aceea. Textul a fost scris de Bodo foarte rapid, în câteva minute, cu gândul la mama lui. Am fost foarte emoţionantă când am aflat că acum voi cânta acest cântec cu Bodo”, a declarat Dora Gaitanovici pentru TVR.

Un alt moment aparte pe care îl puteţi vedea duminică va fi duetul dintre câşti­gătoarea festivalului Cerbul de Aur din 1996, Monica Anghel şi Bella Santiago, cântăreaţa filipineză stabilită în România, care a câştigat„X Factor” 2018 şi a ajuns în finală „Românii au Talent” în 2016. Monica Anghel va avea de asemenea o reprezentaţie solo. Printre cei implicaţi în proiect se numără Ionel Tudor, dirijor şi pianist, care promite că vom asculta piese vechi şi noi, regândite şi reorchestrate. Muzicianul va acompania patru numere muzicale. Printre artiştii care mai apar în trailerul pentru producţia TVR se numără şi Connect-R, dar şi Mircea Radu, director de comunicare TVR.

Înregistrările emisiunii au avut loc în studiourile TVR în zilele de 28, 29 şi 30 iulie. Emisiunea finalizată va fi difuzată pe TVR în această duminică, de la ora 21.00. Ediţia 2020 a Cerbului de Aur ar fi trebuit să aibă loc între 20 şi 23 august în Piaţa Sfatului din Braşov. Totuşi din cauza pandemiei şi a numărului cres­când de infectaţi, TVR a decis, în iunie, să nu mai ţină evenimentul, ediţia cu nu­mărul 20 a acestui festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!