joi, 22 octombrie 2020

Pictura unui buzoian, printre cele 97 de lucrări din toată lumea expuse la Bienala de Desen Contemporan de la Skopje

Pandemia de coronavirus a anulat cele mai multe dintre marile evenimente culturale din lumea întreagă. Totuși, câteva dintre se încăpă­țânează să existe, cu eforturi mari din partea organizatorilor și respectând condiții speciale de prevenire a răspândire a virusului.

Un astfel de eveniment este și Bienala de Desen Contemporan Osten de la Skopje, Macedonia de Nord, eveniment la care au fost acceptați anul acesta mai mulți români, printre care și buzoianul Vladimir Păun Vrapciu. Lucrarea buzoianul poate fi deja admirată în galeriile Osten.

Bienala și-a deschis porțile pe 1 octombrie, bucurându-se de prezența mai multor personalități, printre care și ambasadorului Sloveniei, Milan Predan, dar și de prezența publicului iubitor de artă.

Evenimentul cu caracter internațional a reunit anul acesta lucrări de pictură, desen și grafică din partea a numeroși artiști din lumea întreagă. Au fost acceptate lucrările realizate în perioada 2018 și 2020.

„Anul acesta, la Bienala de la Skopje, din 840 de lucrări au fost expuse 97, aparținând tot atâtor artiști. Una dintre aceste lucrări este a mea. Este vorba despre lucrarea <Chimista>, cu dimensiunile 150 cm înălțime și 100 cm lățime, realizat în tehnica ulei pe pânză. Este o lucrare în stil expresionist; stilul expresionist în general îmi definește munca în artă. Prin arta pe care o crez îmi doresc să realizez imagini picturale moderne care să fie apreciate de iubitorii de artă”, a declarat Vladimir Păun Vrapciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!