Economic

Petreci mult timp in fata monitorului? Iata de ce ochelarii reprezinta aliatul tau principal in munca de acasa!

Munca de acasa are avantajele ei, insa orele petrecute in fata calculatorului iti pot afecta serios vederea, capatand in timp diverse simptome sau afectiuni oculare. Din pacate, expunerea indelungata la lumina ecranelor digitale este extrem de nociva pentru sanatatea ta ochilor tai, cauzand oboseala, dureri de cap, insomnii, vedere incetosata etc. Daca doresti sa combati aceste simptome sau sa previi instalarea acestor afectiuni, este recomandat sa optezi pentru purtarea unei perechi de ochelari, care sa filtreze lumina albastra. Nu uita insa, la primele simptome ca vederea iti este afectata in vreun fel, consulta medicul oftalmolog.

Top 3 motive pentru care ochelarii cu protectie iti usureaza viata

1. Protejeaza si imbunatatesc vederea

Ochii sunt foarte sensibili, iar odata cu avansarea si dezvoltarea tehnologiei, vederea este predispusa zilnic la zeci de pericole. Mai ales in ultimii ani, oamenii petrec o foarte mare parte din timp in fata diferitelor ecrane, precum telefonul, televizorul sau calculatorul. Din cauza aceasta, foarte multe persoane au inceput sa dezvolte diverse afectiuni. Daca pe langa acestea, suferi si de alte boli oculare precum miopia, astigmatismul etc, purtarea ochelarilor devine obligatorie. Cu ajutorul acestora, vederea ta se va imbunatatii considerabil, iar ochii tai vor fi protejati. 

2. Blocheaza lumina albastra

 

Lumina emisa de ecranele digitale este periculoasa pentru vedere, intrucat ochii nu prefera sursele de lumina artificiale. Expunerea indelungata la aceasta, genereaza diverse probleme oculare. Pentru protectia ochilor de monitor, poti opta pentru o perche de ochelari de pe Lerato.ro, meniti sa blocheze lumina albastra, atat de nociva pentru tine. Acest tip de ochelari, iti ajuta organismul sa-si mentina ritmul natural atunci cand esti nevoit sa iti iei lumina din surse artificiale. Pe langa acest lucru, ochelarii cu protectie iti ajuta vederea, prin reducerea reflexiei si a intensitatii luminii. Chiar daca ai putea crede ca daca reglezi din monitor intensitatea ecranului, din pacate acest lucru nu este suficient. Natura luminii emise nu poate fi modificata, aceasta putand in continuare sa te afecteze, astfel ca trebuie sa blochezi cumva acea lumina. 

3. Inlatura uscaciunea si usturimea ochilor

 

Cele mai multe persoane care lucreaza de acasa si sunt nevoite sa petreaca cel putin 8 ore in fara calculatorului, acuza uscaciune sau usturime la nivelul ochilor. Datorita faptului ca lentilele ochelarilor sunt curbate, se creeaza un climat optim ce tine la departare curentii de aer, contribuind in felul acesta la mentirenea umezelii ochilor. Daca optezi pentru ochelari de protectie pentru calculator, calitatea vietii tale se va imbunatatii considerabil si nu vei mai considera munca o corvoada pentru tine sau pentru ochii tai. Specialistii recomanda si folosirea unor picaturi de ochi, alaturi de protectia oferita de lentile, intrucat s-a demonstrat ca privitul indelungat la monitor, scade frecventa de clipire, iar acest lucru creeaza un mediu uscat pentru ochii tai.

Asadar, daca faci parte din categoria celor ce petrec foarte mult timp zilnic in fata calculatorului pentru a muncii, este nevoie sa consulti regulat un medic oftalmolog, care sa identifice din timp posibilele afectiuni. Totusi, chiar daca nu suferi de boli oculare, este recomandat sa optezi pentru o pereche de ochelari de protectie, care sa tina la distanta razele nocive emise de monitoare.

Sursa foto: Pexels.com

Articole similare