Educație

Peste 2.000 de copii așteptați la Festivalul Artistic Județean al Elevilor Buzoieni

Luni, 24 aprilie este ultima dată până la care se mai pot face înscrieri pentru participarea la Festivalul Artistic Județean al Elevilor Buzoieni, ediția a XXI-a.

„Festivalul a intrat în tradiția acestei instituții, Palatul Copiilor. El este emblema Palatului Copiilor. L-am reactualizat după pandemie și am avut o surpriză foarte plăcută, că la ediția a 20-a au participat copii foarte talentați, peste 2.000. Și am păstrat festivalul la nivel de județ, pentru că ne-am gândit cât de mulți  copii ar participa și din alte județe”, spune directoarea Palatului Copiilor Buzău, Veronica Trandafir.

Instituția organizatoare a avut grijă, așa cum va proceda și la această ediție, să încurajeze participarea copiilor la un astfel de eveniment. Pe de o parte, pentru că își pot pune în valoare calitățile, abilitățile și informațiile exersate cu cadrele didactice coordonatoare, dar și pentru faptul că este un cadru potrivit să socializeze, să lege prietenii și să descopere și să îndrăgească alte laturi artistice față de cele cunoscute de ei.

„Cu toții au luat un premiu, pentru că festivalul este pentru toți participanții. Festivalul înseamnă și o exersare a competențelor artistice pe care le dovedesc, înseamnă un prag de a se înscrie mai departe la alte concursuri de profil. Este un festival ofertant, pentru că avem multe secțiuni cultural-artistice”, mai spune Trandafir.

Festivalul artistic al elevilor este o emblemă a Palatului Copiilor. De aceea, de fiecare dată, în organizarea lui se au în vedere mai multe obiective. Astfel, pe lângă faptul că dă posibilitatea de a oferi apreciere și încurajare unor copii care au diferite abilități, el este și cadrul perfect pentru promovarea tradițiilor. Copiii sunt învățați să-și îndrăgească comunitatea din care provin, sunt stimulați să-și decopere originea și  să aibă sentimentul de apartenență, în ideea că, după ce își vor finaliza studiile, mulți copii valoroși să se întoarcă și să-și promoveze județul și localitățile natale. „În primul rând, oferim șansa de a aprecia, la un moment dat, în luna mai, prestația și performanța artistică a unor copii, nivelul acesteia. De la începutul lunii mai și până la sfârștul ei se evaluează toate lucrările practic-aplicative de la secțiunea de pictură; la secțiunea de atrtă populară avem trei subsecțiuni. Două dintre acestea înseamnă și lucrări realizate de copii. Într-o subsecțiune realizează PowerPoint sau alte lucrări referitoare la respectarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din comunității județului Buzău. Am avut materiale bine gândite de copii care se pliază pe specificul comunităițlor respctive, cum ar fi cele de la  Bisoca, Rușețu, Pogoanele. Există elemente care diferențiază comunitățile respective”, explică directoarea Veronica Trandafir.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker