joi, 04 martie 2021

Pericolele de pe șosele! Un semianalfabet din Puiești a circulat doi ani cu permis fals de Ucraina

Polițiștii din cadrul Postului de poliție Puiești au pus în executare mandatul de executare a pedepsei emis pe numele unui bărbat de de 33 de ani din localitatea Puiești, condamnat la 3 ani și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui autovehicul  fără a deține permis de conducere și uz de fals.

Cel în cauză a fost escortat și încarcerat la ­Pe­nitenciarul Focșani în ­ve­derea executării pedepsei.

Tânărul a fost condamnat definitiv luni de Curtea de Apel Ploiești într-un dosar penal deschis în iulie 2018 după ce a fost depistat băut bine la volanul mașinii. În plus, individul care are trecut infracțional și condamnări la activ, a prezentat un permis de conducere de Ucraina. Ulterior, anchetatorii au stabilit că acesta este fals.

Tânărul a urmat cursurile unei școli de șoferi și a susținut de trei ori examen pentru obținerea permisului de conducere fără însă a obține acest document. Individul abia știe să scrie și să citească, fiind absolvent de 6 clase.

Însă, în cursul anului 2016 ar fi cunoscut în Belgia un cetățean român care i-a propus să muncească la el timp de o lună fără a fi plătit, promițându-i că în schimb îi va facilita obținerea unui permis de conducere. Fiind de acord cu propunerea, la solicitarea respectivei persoane, inculpatul i-ar fi transmis datele sale de identitate și două fotografii digitale iar după aproximativ o lună, în timp ce se afla în România ar fi primit prin poștă de la acea persoană permisul de conducere emis pe numele său de autoritățile din Ucraina. Nu a putut însă preciza anchetatorilor, cu exactitate, numele persoanei care i-ar fi făcut rost de permisul de conducere. Buzoianul a precizat anchetatorilor că nu cunoaște limba ucraineană și nici nu a fost vreodată în Ucraina.

În 2019, buzoianul a fost condamnat la 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis de conducere după ce în octombrie 2018 a fost prins din nou la volanul mașinii. Se întâmpla la trei luni după ce a fost prins băut la volan și cu permis de Ucraina. Sentința a rămas definitivă prin neapelare.

1 COMENTARIU

  1. Care-i problema? A făcut școala dar n-a luat examenul. Tot așa a urmat cursurile Facultății Automatizări și Calculatoare și Allen Coliban, primarul Brașovului, și n-a dat examenul de licență dar în pliantele electorale și în CV-ul de pe saitul Senatului României era trecut inginer! Tot așa și puieștiul nostru, a făcut școala și n-a luat examenul dar îi putem trece în CV că este șofer. Vorba Țurcancei care și ea a urmat cursuri masterale la SNSPA dar nu a dat licența: „am urmat cursurile de masterat și am considerat acest lucru suficient pentru formarea mea”.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!