marți, 09 martie 2021

Confesiunile buzoianului Vali Crețu, debutant la 31 de ani în echipa națională

Fotbalistul buzoian Valentin Crețu (31 de ani) a debutat miercurea trecută pentru naționala de seniori a României, fundașul dreapta de la FCSB intrând în a doua repriză a amicalului câștigat cu Belarus, scor 5-3.

FRF.ro i-a propus lui Crețiu să parcurgă evoluția lui în 11 pași esențiali. Valentin Crețu s-a născut pe 2 ianuarie 1989, la Buzău, unde a și făcut primii pași în fotbal: „Am început la Gloria Buzău, la 9 ani m-a dus tata, dar nu mi-a plăcut chiar așa de mult. Am mai stat un pic pe acasă și pe la 12 ani am început să mă duc cam zi de zi”, își amintește cel mai nou venit printre ,,tricolori”.

Debut în Liga 1 împotriva…Stelei!

Vali Crețu a debutat în Liga 1 pe 26 octombrie 2008, în meciul FCSB – Gloria Buzău, scor 1-1: „M-am bucurat foarte tare că am debutat în Liga I, chiar cu actuala mea echipă, cu Steaua, pe Ghencea. A fost un moment unic în viața mea, în cariera mea și mă bucur că am ajuns unde am ajuns și vreau să arăt lumii că, toată lumea vorbește de vârsta mea, dar vreau să arăt lumii că nu are importanță vârsta și contează doar ceea ce faci pe teren”, spune Vali.

Noul internațio­nal și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Mediaș, acolo unde a jucat în trei perioade diferite pentru Gaz Metan (2014-2016, 2016-2017 și 2018-2019), echipă la care a evoluat în 126 de partide, a marcat un gol și a dat 16 pase decisive.

În 2016 a avut o scurtă experiență în Germania, la Energie Cottbus, unde a jucat de 12 ori: „Mi-a priit, era orașul (n.r., Mediaș) mic, era liniște și pentru mine a fost senzațional să pot să cresc și să pot să fac numai fotbal, nu și altceva. Apoi, în Germania a fost schimbarea carierei mele”.

Se mai vede jucând încă 3-4 ani

Din august 2019, Vali Crețu e titularul postului de fundaș dreapta la FCSB. „Sunt un tip ambițios, am avut multe probleme de-a lungul vieții, dar am acceptat și am început să-mi schimb din defecte, să le reglez, am învățat foarte multe lucruri de la viață și sunt conștient unde sunt, îmi știu puterile acum, chiar sunt capabil să joc 3-4 ani lejer, la un nivel înalt. Îmi doresc să continui cu Steaua, pentru că mai am până la vară. Îmi doresc să continui cu Steaua, să iau campionatul, să luăm Cupa, Supercupa, să câștig tot și să rămână din fotbaliștii care sunt acum la FCSB, pentru că sunt foarte talentați și foarte buni. Mi-aș dori să rămână, dar în același timp mi-aș dori și pentru ei să prindă un transfer. Avem un grup puternic, suntem foarte bine pregătiți”, mai spune Crețu.

11 noiembrie 2020, ziua pe care n-o va uita niciodată!

În încheierea provocării lansată de frf.ro, Crețu spune că nu va uita niciodată data de 11 noiembrie 2020, atunci când a bifat prima selecție la națio­nala de seniori a Românie: „Mă gândesc acum la meciurile pe care le avem și sper să nu pierdem, să avem un joc bun, constant și să avem rezultate bune, ca pe viitor să se creeze acel spirit de echipă, care trebuie să fie la echipa națională”.

* De-a lungul carierei, Vali Crețu a evoluat la Gloria Buzău, Olimpia Rm. Sărat, Concordia Chiajna, Rapid București, Gaz Metan Mediaș, Energie Cottbus, Poli Timișoara și FCSB.

loading...
error: Content is protected !!