Economic

Pergola pentru masina – o soluție simplă pentru protecția autovehiculului tău

Este foarte dificil să îți desfășori activitatea fără o mașină, mai ales dacă nu stai în zonele urbane. Un autovehicul își poate fi de mare ajutor, pentru că poți economisi timp și energie, astfel încât să îți îndeplinești toate sarcinile zilnic. În ciuda eforturilor făcute de a ne influența să renunțăm la mașină, trebuie să recunoști că este o necesitate.

u toate acestea, odată ce ți-ai achiziționat o mașină, trebuie să o îngrijești, astfel încât să nu se deterioreze. Dacă iei în considerare să cumperi o pergola pentru masina atunci vei avea un sistem de acoperire eficient care își va proteja mașina la fel de bine ca un garaj, doar că la un preț mai ieftin.

Anumite mașini necesită o îngrijire mult mai atentă decât câteva spălări și verificări pe an, indiferent de câte accesorii ai adăugat în componența ei. Anumite mașini se pot strica dacă sunt lăsate prea mult în soare sau dacă sunt folosite prea mult sau prea puțin timp. Poți să alegi să oferi autovehiculului tău o atenție sporită, chiar din grădina ta.

O pergolă auto reprezintă o investiție și trebuie să știi cu exactitate pe care trebuie să o achiziționezi, astfel încât să te bucuri de toate beneficiile și funcțiile ei. Tende.ro te ajută în acest sens și îți pune la dispoziție mai multe informații despre pergole, întocmai pentru a te pune pe drumul cel bun către pergola potrivită pentru tine și mașina ta.

Pergola pentru masina – informații generale

Probabil termenul îți este necunoscut, deoarece suntem obișnuiți să folosim termeni precum ,,terasă” sau chiar ,,verandă” pentru pergole și ele sunt practic acele acoperiri ale unor porțiuni exterioare ale unei clădiri. Acestea se găsesc adesea în forma lor, originală, din lemn, dar există și niște variante mai avansate.

Oamenii folosesc pergolele pentru a crea un spațiu exterior, pentru a se relaxa și pentru a petrece timp în natură, fără a întâmpina dificultăți din cauza vremii prea calde sau a precipitațiilor. Acest lucru se poate aplica și pentru masina ta, pergolele putând fii amplasate chiar în fața casei tale sau în grădină.

Astfel, o pergola auto devine un fel de garaj mai accesibil pentru mașina ta. Trebuie să ai în vedere faptul că pergola pentru masina are nevoie de anumite ajustări, iar tu va trebuie să îți faci anumite modificări pentru grădina ta, în cazul în care vei comanda o pergola auto.

Pergola pentru masina vs Garaj – Avantaje

Un garaj este total diferit față de o pergolă. Probabil vei crede că pergola auto nu este la fel de convenabilă precum un garaj, dar ai fi surprins să afli că pergolele pentru mașini au numeroase avantaje.

Primul dintre ele ar fi montajul. Pergola auto se montează foarte ușor, aceasta poate fi montată prin doi stâlpi, care se amplasează la fel de ușor. Pergola pentru mașini poate fi amplasată direct de casă, dar în acest caz trebuie să fii foarte prudent cu spațiul, astfel încât mașina să poată fi parcată fără probleme.

Un alt avantaj este reprezentat de costuri. A construi sau renova un garaj, e ca și când ai renova o altă cameră din casă, chiar dacă nu îl amenajezi la fel de drăguț. În cazul în care nu ai spațiu suficient în grădină și trebuie să construiești un garaj în afara ariei locuinței tale, lucrurile se complică pentru că trebuie să cumperi spațiu în plus.

Iar pentru cei care nu vor să strice estetica grădinii, pergola auto nu doar că vin sub mai multe forme și culori pentru a intra în armonie cu paleta de culori a casei, dar poate fi și personalizată. O poți vopsi după bunul plac și poți să te folosești de aranjamentele florale pentru a îmbunătăți aspectul grădinii tale. Este și mai simplu să îngrijești pergole pentru mașini, decât un garaj.

Tipuri de pergola pentru masina

Există mai multe modele de pergola pentru masina, în funcție de structura, mărime, culoare și formă și alte elemente. Cel mai des întâlnit model de pergola auto este cel din lemn, independent, care ocupă o suprafață infimă. Pergolele din metal, mai bine spus din aluminiu, sunt mult mai eficiente.

Din punct de vedere al pergolelor din aluminiu, acestea pot fi retractabile sau bioclimatice. Pergola auto retractabilă are avantajul de a-ți proteja mașina printr-un design elegant. Din punct de vedere al formelor, produsul poate să fie atât plană, cât și triunghiulară, pentru a acoperi o suprafata mai mare.

Pergola auto bioclimatică se găsește într-o singură formă, cea clasică, dar însumează mai multă tehnologie, având astfel o calitate mai bună, dar și mai costisitoare. Aceasta este dotată cu un sistem eficient de drenaj, astfel încât ploaia sau zăpada să fie filtrată corespunzător. Modul de închidere este și el diferit la această pergola pentru masina, fiind mult mai complex.

Automatizarea pergolelor

Indiferent de tipul de pergola pentru masina pe care îl alegi, produsul este garantat adaptat nevoilor tehnologice. Acestea pot fi manevrate printr-un sistem electric, care funcționează pe prin controlul unei telecomenzi.

Spre deosebire de pergolele din lemn, nu trebuie să faci nimic manual. Motoarele de la Somfy se bazează pe un sistem inteligent de control, astfel încât tu să îți asiguri confortul, în timp ce pergola pentru masina asigură rezistență și calitate.

Oferte de pergola pentru masina

În cazul în care ți se pare o ofertă interesantă, poți afla mai multe detalii pe site-ul Tende.ro. Acolo poți afla informații detaliate despre ambele tipuri de pergola pentru masina, ai acces la diverse poze, astfel încât să poți să-ți dai seama cam ce tip de pergolă ar merge cu spațiul tău, dar și detalii legate de comenzi și oferte.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker