Sport

Performanță stelară! Edi Ionescu ia Champions League cu Saarbrucken

La nici 20 de ani, Edi Ionescu își demonstrează încă o dată valoarea. Buzoianul tocmai și-a trecut în palmares cel mai important trofeu european la nivel de club, după ce a câștigat, marți seară, Champions League, cu Saarbrucken. Echipa germană și-a apărat titlul obținut în 2023, într-o finală contra Borussiei Dusseldorf, într-un ultim act decis la mustață și câștigat cu 3 la 2.

Aportul tânărului buzoian a fost esențial, deși Eduard nu a apucat să evolueze în finală. În semifinală însă, Edi a trecut de Quadri Aruna, numărul 19 mondial, după un meci decis la ultima minge. În setul cinci, buzoianul a învins cu 6 la 5, trecându-și în cont cel mai palpitant meci al penultimului act: Quadri Aruna – Eduard Ionescu 2-3 (11-4, 9-11, 7-11, 11-8, 5-6)

„Nu știu încă ce s-a întâmplat”, a declarat Ionescu, copleșit de emoții. „Aruna este un jucător atât de puternic. Am început foarte prost și am reușit să-mi îmbunătățesc jocul de la meci la meci. În al cincilea joc, tremuram, mai ales când a venit din spate la 3-5 și a egalat”, a mai spus tenismenul buzoian.

Finala de marți seară s-a jucat într-o atmosferă fantastică, în fața a aproape 2.500 de spectatori care au umplut Saarlandhalle din Saarbrucken. Echipa din localitate și-a apărat trofeul obținut în premieră anul trecut, în fața Borussiei Dusseldorf, de șapte ori câștigătoare a Champions League. Meciul a durat mai bine de trei ore și jumătate, fiind decis în patru seturi de slovenul Darok Jorgic.

Eduard a urcat pe podium alături de coechipieri, deși nu a evoluat în ultimul act. Buzoianul s-a transferat la clubul german astă vară, după ce evoluțiile sale excelente în competițiile internaționale au atras atenția celor din staff-ul tehnic de la Saarbrucken. În paralel, Edi evoluează și pentru Steaua București.

Până în 2011, clubul la care evoluează Edy Ionescu a fost parte integrantă a primei grupări FC Saarbrucken, entitate în cadrul căreia prima fotbalul. În ultimii zece ani este o prezență constantă în Bundesliga, câștigând câteva medalii de argint și bronz. În 2020, Saarbrucken a câștigat pentru prima dată în istorie întrecerea națională.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker