Economic

Cum poți ameliora durerea după un antrenament intens cu innovasil

Activitatea fizică este bună pentru organism – acesta este un fapt dovedit, care nu poate fi pus la îndoială. Însă, sfârșitul fiecărui antrenament aduce nu doar un sentiment de mulțumire de sine, ci și dureri musculare. Acestea pot fi diferite de fiecare dată: poate exista atât o oboseală plăcută, cât și o durere sâcâitoare care împiedică țesuturile musculare să se contracte complet.

Pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, trebuie să aflăm mai multe despre modul în care stresul afectează mușchii. Înțelegând originea durerii după exerciții fizice, este posibil să minimizăm și să atenuăm această senzație nu întotdeauna plăcută.

De ce apare durerea musculară după efortul fizic?

De cele mai multe ori, începătorii se confruntă cu dureri puternice după o pauză lungă de antrenament sau după ce trec de la un program la altul. Toată lumea dorește să nu mai experimenteze dureri după antrenamente, dar le poți evita doar dacă înțelegi clar de ce apare durerea.

Durerea musculară după efortul fizic apare din cauza micilor leziuni la nivelul fibrelor musculare cauzate de exerciții intense. Aceste leziuni provoacă inflamații și acumulare de acid lactic în mușchi, determinând senzația de durere și disconfort. Totuși, acest proces face parte din adaptarea mușchilor la efort și poate fi redus prin încălzire adecvată și întindere după antrenament.

Cum poți ameliora durerea?

Pentru a reduce durerea, poți apela la următoarele metode:

Acesta este un supliment alimentar care ajută tendoanele și mușchii să se refacă după un antrenament complex și îmbunătățește confortul după și în timpul efortului fizic, pentru a ușura recuperarea. În același timp, administrat alături de temusil plus contribuie la constituția, rezistența, durabilitatea și elasticitatea țesutului conjunctiv. Așadar, indiferent dacă folosești innovasil gel sau innovasil tablete – rezultatul nu va întârzia să apară!

  • Masajul

Acesta ajută la stimularea circulației sanguine în întregul organism, asigurând furnizarea de substanțe nutritive către zonele afectate;

  • Antrenamentul de recuperare

O astfel de sesiune de antrenament implică utilizarea a 50% din greutățile obișnuite, cu 15-20 de repetări pe serie, ceea ce favorizează circulația sângelui către mușchi. Ei primesc astfel substanțele nutritive și se recuperează mai repede. Aceste antrenamente nu doar reduc durerea, ci și permit repetarea tehnicilor de mișcare, îmbunătățindu-ți abilitățile;

  • Întinderi

Prin întinderea mușchilor, crește fluxul de sânge, accelerând procesul de eliminare a celulelor deteriorate și, implicit, reducând senzația de durere;

  • Odihnă adecvată

Dacă simți dureri care îți împiedică exercițiile, ar trebui să faci o pauză de 2-5 zile. Acest lucru îți va permite să te recuperezi complet și să revii la antrenamente cu forțe proaspete.

Astfel, pentru a ameliora durerea după un antrenament intens poți apela la metode precum masajul, întinderile musculare și odihna adecvată, contribuind la accelerarea procesului de recuperare a mușchilor. În același timp, îți poți ajuta corpul cu suplimente alimentare așa cum este innovasil.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker