Educație

Patru școli buzoiene nu au aderat la greva generală

80% din cadrele didactice buzoiene, în grevă generală

Sunt patru unități de învățământ din județul Buzău în care astăzi cadrele diractice nu au declanșat grevă generală. În majoritatea școlilor, însă a fost grevă.

Despre situația din școli de astăzi, inspectorul general școlar Daniela Placău, informează: „În majoritatea școlilor din județul Buzău este grevă generală. Avem patru unități de învățământ unde nu este grevă. Este vorba despre Haleș , Murgești, Siriu și Liceul Tehnologic <D. Filipescu>, unde se învață. În  rest, așteptăm centralizarea situației prin inspectorii de sector, în jur de ora 16.00, ca să vedem care va fi situașia pentru zia de mâine”.

În ceea ce privește situația de mâine, liderul sindical Ion Dobre consideră că nu va fi altfel decât cea de astăzi, întrucât din discuțiile pe care le-a purtat cu liderii de la Centru ai Federațiilor sindicale din Învățământ, nu au obținut ceea ce au cerut în discuțiile purtate cu guvernanții.

În ceea ce privește situațiile în care unii elevi au ajuns astăzi la școală, inspectorul general spune că nu au fost întorși acasă și că s-au aflat în siguranță, fiind în grija cadrelor didactice care nu iau parte la grevă. „Am informații că școlile sunt deschise, iar acolo unde au venit copiii, aceștia sunt primiți la școală. Unii profesori au făcut activități, în funcție de statutul pe care l-au avut, acela de cadru didactic care face sau care nu face grevă. Unele ore s-au făcut, altele nu s-au făcut, iar copiii care au venit la școală nu au fost trimiși acasă. Au fost supravegheați sau au fost altfel de activități cu ei. Au fost în siguranță. Copiii sunt în siguranță, indiferent de ceea ce se întâmplă pentru că indiferent de ceea ce se întâmplă, asigurăm cu personalul nedidactic, cu personalul auxiliar supravegherea acestora astfel încât să nu se întâmple nimic grav”, a precizat inspectorul general școlar Daniela Palcău.

Potrivit liderului sindical, Ion Dobre, în proporție de peste 80 procente cadrele didactice s-au aflat în grevă. Situația aceasta se va mai putea schimba de la o zi la alta. „Voi colecta în fiecare zi situația din școli, pentru a avea o situație reală”, precizează inspectorul școlar general Daniela Palcău, considerând că de la o zi la alta lucrurile se vor mai putea schimba, unii profesori putând să iasă din grevă, alții, cine știe putând să adere la grevă. În după-amiaza acestei zile și liderul sindical al SÎP Buzău, Ion Dobre, va avea o discuție cu liderii structurilor Centrale pentru a stabili cum va decurge ziua de mâine, care, din punctul său de  vedere, va fi tot o zi de grevă. „Eu  voi transmite că atât timp cât revendicările nu vor fi soluționate integral prin act normativ și nu prin acord – pentru că am mai fost păcăliți cu acord, de către primul ministru și mai erau pe acel acord cinci sau șase miniștri. A fost aruncat la coș, din acel acord nu s-a rezolvat nimic. Prin urmare, acordurile se spune că sunt făcute pentru a fi încălcate. Se poate rezolva printr-o ordonanță de urgență, pentru că pentru o lege sunt mulți pași de parcurs, să ni se rezolve revendicările”, a declarat Ion Dobre.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker