Educație

De ce nu s-a făcut grevă la Liceul Tehnologic „D. Filipescu”

Opțiunea exprimată în scris a fiecărui angajat al Liceului Tehnologic „Dumitru D. Filipescu ”, care este membru de sindicat, a fost în favoarea respectării programului astfel încât astăzi, la această unitate de învățământ, programul elevilor a fost cel normal, prin orarul aprobat la începutul anului școlar. Decizia a fost luată fiind consultate toate categoriile de angajați care lucrează în Învățământul preuniversitar, nefiind vorba numai de cadre didactice. Pe de altă parte, în această decizie  s-a avut în vedere și faptul că la această unitate de învățământ există clauze contractuale cu agenții economici, iar aceștia au un anumit program de lucru.

Care au fost mai exact considerentele care au condus la această decizie sunt explicate de directoarea Liceului Tehnologic Lucica Stănculeanu: „ La Liceul Tehnologic <Dimitrie Filipescu> Buzău fiecare angajat și-a exprimat în scris opțiunea de participare sau de neparticipare la acțiunea de protest deoarece numărul angajaților care nu au aderat la acțiunea de protest este suficient de mare, programul se desfășoară conform orarului aprobat la începutul anului școlar. La Liceul <Filipescu> majoritatea elevilor provin din mediul rural, care fac naveta, iar operatorii de transport nu asigură sâmbăta și duminica deplasare în cadrul abonamentului, iar elevii de profesională, învățământ dual și liceu, au contracte de pregătire practică cu agenții economici. Sunt contracte individuale semnate între elev – familia acestuia – școală și agenții economici. Activitatea lor de pregătire practică este puțin specială. În aceste condiții, astăzi, luni, 22 mai 2023, la Liceul Tehnologic <Dimitrie Filipescu> Buzău cu toate structurile activitatea se desfășoară conform orarului”.

Cu toate acestea, dacă greva va continua, există posibilitatea ca și aici să fie declanșată acțiunea de protest. „Dacă în următoarele zile, angajații își vor exprima în scris o altă opțiune, se va reconsidera și se va organiza activitatea în funcție de opțiunile angajaților și a prevederilor din legea sindicatelor”, a mai spus directoarea Lucica Stănculeanu.

Articole similare