Administrație

În ce stadiu se află proiectul parcărilor supraterane

Reabilitarea Bulevardului Unirii se apropie de sfârșit, ceea ce înseamnă că șoferii nu vor mai putea să își lase mașinile parcate de o parte și de alta a arterei de drum. Firește că acest lucru a iscat îngrijorări, iar primarul Constantin Toma a trebuit să găsească soluții alternative, pentru a putea păstra proiectul în forma aprobată, adică fără mașini pe cel mai tranzitat bulevard al orașului.

Soluția a venit sub forma parcărilor supraterane și subterane, alternative care, la rândul lor, au nevoie de documentație tehnică stufoasă și de timp pentru a fi implementate. Aspectul din urmă este cel care lipsește, iar timpul destul de scurt a obligat municipalitatea să ia decizia ca mașinile să fie parcate în continuare pe Bulevardul Unirii și după reabilitare, urmând ca, odată cu înființarea altor tipuri de parcări, drumul să fie eliberat.

Deocamdată, parcările supraterane se află la stadiul teoretic, al studiului de fezabilitate. Întrebat de un buzoian cât mai durează până când vor amenajate parcările supraterane, primarul Toma a anunțat că la începutul lunii iunie se va rezolva toată documentația aferentă studiului de fezabilitate, iar apoi se va organiza licitația pentru execuția lucrărilor: „Așteptăm finalizarea, la începutul lunii iunie, a studiului de fezabilitate, după care va urma licitația pentru proiectarea tehnică și execuție”.

Articole similare