Opinii

Partid mic, orgolii mari, oameni mărunți

Cotidianul OPINIA a atras atenția încă de acum doi ani asupra devierilor de comportament ale proaspăt exclusului din partid Petrică Cîrstea, ale cărui acțiuni au transformat organizația județeană a Uniunii Salvați România într-un teatru de luptă permanentă, de mișmașuri și de contre politice meni­te, în primul rând, să îi îndepărteze pe toți cei care ar fi putut să-i pună în pericol scaunul de președinte. Iar primii care au plecat au fost tocmai cei al căror crez politic, ,,fără penali în funcții ­pu­blice”, îl invocă acum Cîrstea.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Din campioana europarlamenta­relor, Alianța USR-PLUS a ajuns la scorurile ruși­noase din anul urmă­tor, când s-a trezit, după alegerile locale, fără niciun consilier județean și cu un singur primar, și acela într-o comună în care oamenii ar fi fost dispuși să voteze pe oricine numai pentru a scăpa de dezorientatul primar aflat la acea oră în funcție. La parlamentare, aceeași alianță s-a ales cu un singur reprezentant în Legislativ, și acela de import.

Drept pentru care ar fi fost firesc ca orice măsură împotriva lui Petrică Cîrstea să pornească de la o analiză a dezastrelor electorale și de imagine publică, dat fiind că, la un moment dat, președinții organizațiilor județeană, respectiv municipală USR Buzău, făceau parte din categoria ,,fără ocupație”. Numai că, o analiză a acestor dezastre ar fi fost strâns legată de activitatea celuilalt partid din Alianță, Partidul ­Li­bertății, Unității și Solidarității, al cărui lider a devenit, după fuziune, președintele noii forma­țiuni. Situație de loc comodă pentru Mihai Răz­­van Moraru. Mai mult, cel puțin din exterior, excluderea lui Cîrstea pentru un delict de opinie seamănă mai mult cu o răfuială personală, dat fiind că acesta a pus la cale și a susținut o campanie de denigrare a lui Moraru în momentul în care acesta a fost nominalizat pentru postul de prefect, pe care l-a și pierdut, de altfel.

În acest moment, USR Buzău este o bombă cu ceas. În momentul în care situația va exploda, suflul se va resimți nu doar pe Bulevardul Nicolae Băl­cescu, ci și pe Chiristigii.

Articole similare