Economic

Pariorii de top caută favoriți falși: Iată de ce…

Agențiile de pariuri recurg la tot felul de strategii prin care să își rotunjească profitul, una dintre ele fiind fixarea unor favoriți falși. La această strategie se recurge în primul rând în sporturile de nișă, mizându-se pe faptul că mulți pariori nu se documentează și mizează exclusiv în funcție de cote.

Există, însă, și o categorie de jucători care profită de situație. Este vorba despre cine se pricepe foarte bine la respectivele sporturi și despre cei care se documentează temeinic. Acei pariori se folosesc și de beneficiile oferite de aplicațiile pentru dispozitive mobile lansate de operatori, prin care se poate plasa un bilet prin doar câteva atingeri de ecran. Ca să te convingi, descarcă Maxbet și vei vedea cât de ușor este să joci la pariuri sportive.

Revenind la favoriții falși, trebuie spus că aceștia apar în special în cursele de cai și în cursele de câini. Este posibil ca participantul să nu fi avut acest statut încă de la afișarea cotelor, dar valorile au fluctuat datorită numărului mare de pariuri plasate pe el. De exemplu, un favorit fals apare atunci când concurentul este intens mediatizat, iar pariorii consideră că nu s-ar fi vorbit despre el dacă nu ar fi fost bun. Cu cât un cal este mai promovat, cu atât se vor miza mai mulți bani pe el și, în consecință, cota îi va scădea. Uneori, chiar casele de pariuri coordonează campania media, pentru a se crea impresia falsă.

Cum sunt depistați favoriții falși?

Așa cum spuneam, pariorii pricepuți speculează această situație. Ei nu încearcă să găsească favoritul real al cursei, ci îi elimină concurenții care, în opinia lor, nu au nicio șansă să câștige. În cazul în care participantul cu cea mai mică cotă se află printre ei, atunci pariază împotriva lui. Cel mai simplu este să joci la „bursa de pariuri”, având la dispoziție opțiunea „Lay”, însă și celelalte agenții oferă variante echivalente.

Concluzia este luată după analizarea fiecărui cal/câine în parte. Astfel, se poate observa că un anumit cal face de obicei curse bune, dar pierde pe final, pentru că își pierde concentrarea atunci când se apropie de linia de finiș. Sau că face curse foarte bune pe o anumită suprafață de alergare, însă nu se simte bine pe suprafața pe care urmează să se desfășoare cursa care face obiectul pariului. Sau că aleargă mai bine când este soare/ploaie, cald/frig etc. O metodă și mai simplă de a vedea dacă un concurent este favorit real este să observi când a câștigat ultima dată o cursă. Dacă s-a întâmplat în urmă cu mult timp sau niciodată, atunci există un semn de întrebare.

O particularitate a curselor de cai este că fiecare concurent promovează/retrogradează într-o serie superioară/inferioară în funcție de rezultatele din curse. Astfel, chiar dacă are câteva victorii la rând, un cal nu este neapărat favorit în următoarea competiție, pentru că se va întrece cu adversari mai puternici.

Favoriți falși în fotbal

Pariurile împotriva favoriților falși nu se rezumă doar la cursele de cai sau de câini. Ele pot fi plasate pe aproape orice sport de nișă, sau chiar și pe competiții din fotbal care nu sunt populare (cum ar fi pe meciuri de cupă din Singapore). De asemenea, în fotbal apar și alte situații care generează favoriți falși. De exemplu, o echipă retrogradată va începe sezonul cu cote mici la victorie, întrucât se consideră că este mai valoroasă decât noile adversare. În unele cazuri acea echipă chiar are lot mai bun, dar în altele e posibil să își fi pierdut toți jucătorii pe care îi avea când evolua în liga superioară. Avem un exemplu elocvent chiar din România: de la Dinamo au plecat sau vor pleca toți fotbaliștii „cu nume”. Astfel, când vor luat startul în Liga a 2-a, „câinii” se vor putea baza numai pe jucători de nivelul acestei competiții.

Identificarea favoriților falși poate fi o profitabilă, dar este și o strategie care întinde multe capcane. Dacă vrei să o încerci, este bine să joci pe mize mici la început, până acumulezi experiența care să îți permită să simți mai ușor astfel de situații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare