Politic

Păle: Sănătatea nu se protejează cu piețe închise

Camera Deputaților a adoptat marți, 10 noiembrie 2020, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 78/2019 privind modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

În contextul situației create de actualul guvern care a decis închiderea piețelor, la acest proiect președintele Partidului Social Democrat, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, a depus un amendament care permite ca piețele agroalimentare amenajate în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile, să rămână deschise pe perioada stării de alertă.

Una dintre comisiile raportoare pentru proiect a fost Comisia de agricultură, al cărei vicepreședinte, deputatul buzoian social-democrat Dănuț Păle, a condus ședința pentru dezbaterea amendamentului. „Am văzut în acest amendament salvarea producătorului român din agricultură și industria alimentară și, după aprobarea sa în comisie, am sperat ca măcar în al doisprezecelea ceas colegii parlamentari, indiferent de partid, să fie binecuvântați de Bunul Dumnezeu cu gânduri românești. Să lupte pentru români, așa cum au jurat la preluarea mandatului. Din fericire, la plen am fost 173 de colegi care am înțeles cât de important este să susținem micii fermieri, să nu le luăm pâinea de la gură și să nu îi obligăm să își desfășoare activitatea în condiții inumane. Să nu îi punem în pericol. Îmi pare rău că 93 dintre deputați nu doar că nu au dorit să lupte pentru români, nu au dorit nici măcar să își recunoască res­ponsabilitatea și s-au abținut de la vot”, spune, prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul social-democrat de Buzău Dănuț Păle.

Proiectul de lege a fost depus la secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii și, dacă nu va fi atacată la Curtea Constituțională, va fi trimisă spre promulgare președintelui.

Articole similare

error: Continut protejat!!