Sport

Păcat! HC pierde în deplasarea de la malul mării

HC confirmă că este o echipă demnă de luat în seamă, chiar și după o înfrângere. Buzoienii au reușit să țină mult timp în șah o echipă europeană, lider la zi în Grupa H a cupei EHF, Constanța fiind și clubul cu cea mai bună apărare din cupele continentale.

Buzoienii au făcut o primă repriză excelentă, conducând aproape tot timpul, la un moment dat chiar cu patru goluri, 17-13. La pauză, era „doar” 18-16, avantajul de două lungimi părând, pentru toată lumea, destul de fragil.

În a doua parte, gazdele au întors în favoarea lor, speculând mai toate erorile comise de Buzău. Cinci minute trecuseră din mitanul doi și egalitatea era deja stabilită. De aici, totul s-a schimbat, „marinarii” controlând jocul și mărindu-și avantajul pe tabelă. HC s-a apropiat la trei goluri, cu opt minute înainte de final, însă revenirea nu s-a mai produs. La final, 38 la 32, scor la care Buzăul rămâne pe 5, cu 22 de puncte. Elevii lui Gabriel Armanu pot aluneca până pe 6, în cazul în care Potaissa va trece miercuri de Steaua, rezultat, de altfel, foarte probabil.

Eficiența a fost „călcâiul lui Ahile” în partida de la malul mării, cu buzoienii ratând exasperant în unele momente. Malasinskas, omul care a adus plusul de valoare în multe partide, a avut doar șapte reușite din 13 aruncări, procentaj destul de subțire pentru lituanian. Cel mai bun om de la Buzău a fost Mosic, tot cu șapte goluri, dar din zece aruncări.

Culmea, anul trecut, sezon în care HC s-a chinuit, elevii lui Armanu  obțineau un egal nescontat la Constanța, punct care a însemnat enorm, atât în economia salvării de la retrogradare, cât și pentru moralul echipei.

În ultima etapă din 2023, „Lupii” vor juca tot în deplasare, la CSM București. Din nou, un meci dificil, dar nu imposibil pentru trupa lupilor.

Indiferent de rezultatul de la București, sezonul de toamnă al celor de la HC a fost, fără îndoială, cel mai bun din istoria echipei. Victoriile cu Turda și Focșani, echipe obișnuite să ne bată pe unde ne prindeau, i-au făcut pe mulți să spere într-o  clasare europeană, pentru HC.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker