Actualitate

Studenții mediciniști și Primăria Buzău, campanie de donare de sânge

Echipa bucureșteană „Donează sânge, fii erou!”, în parteneriat cu Primăria Buzău, organizează o campanie de donare de sânge. Este vorba despre campania „Donarea ta, salvarea mea”, a studenților de la Medicină, care își propun să vină în ajutorul tuturor celor ce au nevoie de sânge, contribuind la buna desfășurare a întregului proces de donare prin asistarea personalului medical, dar și prin informarea și educarea populației generale cu privire la importanța acestui act. Acțiunea va avea loc în perioada 11 – 15 decembrie la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău.
„Printre scopurile noastre se numără și promovarea donării prin crearea unui mediu prietenos pentru donatori, dar și prin informarea publicului larg despre nevoia copleșitoare de sânge și despre siguranța donatorilor, aceasta fiind recunoscute la nivel internațional”, spun reprezentanții echipei „Donează sânge, fii erou!”. Este necesar un flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente, mai arată organizatorii.
Donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ, reducere de 50 la sută la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun plus numeroase surprize din partea voluntarilor.
Toți potențialii donatori vor fi examinați de către medici specialiști în hematologie, și asistați de către voluntarii noștri, urmând ca cei sănătoși și apți pentru donare să finalizeze procesul început. Criteriile pentru donare sunt: vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani; greutate peste 50 kg; puls regulat, 60 – 100 bătăi/minut; tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg; să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenţii chirurgicale (inclusiv tatuaje sau piercing-uri ); femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării; să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni, precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker