Sport

Dacă mai contează, Gloria joacă azi ultimul meci al anului

Cupa României, competiție de plan secund, își derulează, azi, încă o etapă. Gloria încheie anul cu un meci contra celor de la Tunari, o echipă care trece printr-o situație și mai dificilă decât cea a buzoienilor. Pentru Buzău, partida de azi ar fi trebuit să fie doar un prilej de a mai încasa 10.000 de euro, atât cât oferă FRF pentru o victorie în grupele Cupei. În siajul înfrângerii de pe 1 decembrie, băieții lui Prepeliță sunt nevoiți, acum, să dreagă ce se mai poate, întrucât înfrângerea cu Csikszereda le-a picat greu de tot microbiștilor din Crâng.

Calificarea din grupe nu constituie cine știe ce obiectiv pentru Gloria, însă, cu o victorie, buzoienii au șanse teoretice de a merge mai departe, în fazele eliminatorii. Din nou, premiile în bani constituie o miză, iar orice suplimentare de fonduri ar putea conta, pentru un club din liga secundă, eșalon unde veniturile din drepturile TV sunt infime.

În rest, Gloria e favorită certă, inclusiv în viziunea bookmakerilor. Cotele mici atribuite roș-albaștrilor nu rezidă din cine știe ce formă bună, fiind mai degrabă calculate pe seama unui parcurs rău de tot al gazdelor. Cei de la Tunari n-au mai câștigat de opt meciuri, ultima victorie datând din 30 septembrie, atunci când se impuneau în dauna unei alte echipe aflate în suferință, Progresul Spartac.

După meciul de azi, fotbaliștii vor intra în vacanță, Liga 2 fiind întreruptă până în februarie. În cursa pentru play-off, obiectiv care pare, încă, la îndemână, Buzăul va mai disputa patru partide. Adversari vor fi, în ordine temporală, Progresul Spartac, Corvinul, Reșița și Viitorul Târgu-Jiu. Până atunci, este foarte probabilă o remaniere a lotului, pe ici, pe colo, prin punctele esențiale. Pentru că unii dintre jucătorii aduși în vară nu au dat satisfacție. În lumina celor întâmplate pe 1 decembrie, atunci când s-a strigat, din nou, „Demisia!”, chiar ar fi nevoie de o schimbare de atitudine în vestiarul roș-albastru.

Revenind la cea de-a treia etapă a Grupei  D, iată programul zilei:

  • Universitatea Craiova – Farul Constanța
  • UTA Arad – FC Voluntari
  • CS Tunari – Gloria Buzău

Voluntari și Craiova conduc grupa, cu câte 4 puncte, urmate de Gloria și UTA, fiecare cu câte 3. CS Tunari, adversara de azi a Buzăului, are 2 puncte, în timp ce lanterna Farul Constanța nu a reușit să acumuleze niciun punct.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker