Educație

Olimpiada de engleză pentru licee tehnologice și preolimpiadele, ,,marcă înregistrată” a Buzăului

Liceele tehnologice, pri­vite, de multe ori, din afara sistemului, drept niște ce­nușărese ale învățământului, au parte, din fericire, de multe cadre didactice dedicate, care fac tot posibilul ca decalajul de pre­gătire existent la intrarea în clasa a IX a între elevii care le calcă pra­gul și cei care au ajuns la un liceu de ,, real” să fie depășit, oferindu-le adolescenților ținte de urmat în viață și îndumându-le pașii către o profesie care să le facă cinste și care să le ofere un viitor.  O mână de ajutor le-a fost înstinsă de catedra de limbi străine a Inspectoratului Județean Școlar.

Inspectorul școlar Georgeta Oprea spune că, pentru a-i încuraja pe liceeni în a-și perfecționa cunoștințele de limba engleză, o limbă de circușație internațională care-i poate ajuta foarte mult în dezvoltarea profesională, a introdus olim­piade ale liceelor tehnice și vocaționale, competiții care, în afară de județul Buzău, nu mai au loc pe nicăieri în țară. ,,Am introdus niște olimpiade ale liceelor teh­nice și voca­ționale, cu itemi specifici lor. Olimpiada aceasta are loc numai la nivel județean. Nu avem și faza națională. Am fost feli­citată de minister. Au și elevii liceelor tehnice posibilitatea să se exprime, să se afirme, să aibă satisfacția rezultatelor muncii lor, care să-i motiveze mai departe. Am vrut să promovez liceele tehnologice și vo­caționale pentru că și aici sunt profesori la fel de bine pregătiți”, spune inspectorul școlar Georgeta Oprea.

Astfel Inspectoratul Școlar Buzău organizează olimpiada de limba engleză pentru liceele teoretice, care are și fază națională, și cea pentru liceele tehnice, care se oprește la nivel județean. ,,Am avut barajul pentru liceele teoretice, cei care merg la națională, iar  pe șase aprilie avem etapa județeană pentru liceele tehnologice și vocaționale, pentru că trebuie să avem grijă pentru toată lumea”, mai spune inspectorul școlar.

Tot la nivel județean, și tot în premieră pe țară, se întâmplă, tot în idea de a-i încuraja pe copii să-și identifice și să-și dezvolte abi­litățile de la vârste cât mai mici, și preolimpiadele.

“Pe 18 mai mai avem preolimpiada claselor a V-a și a VI-a, ceea ce nu există la nivel național. Îi pregătim pe copii să se obișnuiască cu rigorile unui concurs, cu atmosfera de concurs. Deja din clasa a VI-a ajung la olimpiada județeană, apoi la cea națională.  Această preolimpiadă, la fel, este <copilul meu>. 500-600 de copii se adună la o preolimpiadă. Vin absolut din tot județul”, a declarat inspectorul școlar Georgeta Oprea.

2 Comentarii

  1. Pentru a vedea la ce folosesc astfel de concursuri si ce efect au, verificati rezultatele de la bac pentru astfel de licee. Lasati copii sa aleaga ce licee vor. De ce nu desfiintati voi liceele astea? Sa pastrati catedrele la nush ce pilos pe acolo?

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker