sâmbătă, 16 ianuarie 2021

O școală buzoiană din mediul rural, printre cei 14 beneficiari de echipamente IT prin proiectul „Intră în cercul solidarITății”

O școală buzoiană din mediul rural se numără prin­tre beneficiarii proiectului național „Intră în cercul solidarITății”, proiect în cadrul căruia au fost acordate echipamente IT menite a facilita participarea la școala online. Este vorba despre Școala Gimnazială din satul ­Ma­xenu.

„Intră în cercul solida­rITății” a fost derulat de ECOTIC și GreenWEEE, cu sprijinul Asociației Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (APDETIC), Școala Informală de IT, Ateliere fără Frontiere și Radio France International. Din cele peste 70 de organizații care s-au înscris pentru a primi echipamente IT recondiționate, majoritatea a fost reprezentată de școlile din mediul rural. Acest lucru evidențiază, încă o dată, nevoia acută de echipamente IT în rândul instituțiilor de educație, în special cele din zonele rurale.

Astfel, „Intră în cercul solidarITății” a dotat 14 ­be­neficiari cu echipamente IT recondiționate, contribuind astfel la digitalizarea școlilor din România. Beneficiarii, selectați pe baza motivației și a numărului de persoane care vor utiliza echipamentele, au fost dotați cu 132 de echipamente IT.

„Ne-am îndreptat atenția și suportul către tinerii vulnerabili”

„Ne bucurăm că am reușit să oferim sprijin comunităților și să știm că laptopurile donate îi ajută pe copii să păstreze legătura cu profesorii lor în aceste vremuri. Pe măsură ce familiile se luptă să aibă grijă de sănătate, noi ne-am îndreptat atenția și suportul către tinerii vulnerabili, tocmai pentru a ne asigura că există o întrerupere minimă a educației”, declară Mihaela Sofro­nea, PR&Marketing Mana­ger GreenWEEE.

Încă de la lansare, proiectul „Intră în cercul solida­rITății” a încurajat companiile să doneze echipamente IT care, ulterior, să fie pregătite pentru reutilizare și apoi donate școlilor din zone defavorizate sau ONG-urilor care lucrează cu tineri din medii defavorizate. Ca urmare a nevoii crescânde de echipamente IT în școli, ECOTIC a decis prelungirea posibilității de donații de echipamente IT de către companii mari și mici pe tot parcursul anului, prin completarea formularului de la adresa https://www.ecotic.ro/formular-inscriere-intra-in-cercul-solidaritatii/

Lista completă a bene­ficiarilor proiectului este următoarea: Școala Gimnazială Maxenu (județul Buzău), Școala Gimnazială nr. 1 Ardeoani (județul Bacău), Școala Gimnazială „Nae A. Ghica” Rucăr (județul Argeș), Școala Gimnazială Dobrotești (județul Dolj), Școala Gimnazială sat Mologești (județul Vâlcea), Grădinița cu Program Prelungit ,,Sf. Stelian” Moldova Nouă (județul Caraș-Severin), ,,Școala Gimnazială Basarab I” Curtea de Argeș (județul Argeș), Biblioteca Comunală Rucăr (județul Argeș), Școala Gimnazială Pârjol (județul Bacău), Clubul Copiilor Lugoj (județul Timiș), Liceul Teologic Ortodox ,,Cuvioasa Parascheva” Agapia (județul Neamț), Școala Gimnazială Călățele (județul Cluj), Gradinița nr. 3 Câlnău (județul Călărași) și Școala nr. 1 Stegănești (județul Argeș).

„Am pornit acest proiect din dorința de a acoperi o nevoie crescândă de digitalizare și, totodată, de a promova reutilizarea ca un pas important în economia circulară. Ne bucură faptul că, pentru încă un an, am contribuit, alături de partenerii noștri, la dotarea școlilor din zone defavorizate, venind astfel atât în sprijinul elevilor, precum și al profesorilor. În acest sens vom continua proiectul, companiile care doresc să doneze echipamente IT având această posibilitate pe întreg parcursul anului”, declară Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

loading...
error: Content is protected !!