duminică, 24 ianuarie 2021

Fostul deputat Marian Ghiveciu, trimis din nou în judecată

Fostul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată, pe 22 decembrie, de Parchetul General, fiind acuzat că și-ar fi falsificat declarațiile de avere și de interese. Marian Ghiveciu, condamnat la închisoare cu suspendare în alt dosar, a candidat în 2008 pentru același loc de deputat cu actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, și a câștigat alegerile cu 46,6% din voturi.

Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată pentru fals în declarații (13 acte materiale), conform unui comunicat transmis de Parchetul General, care nu face public însă numele acestuia, menționând că a fost deputat în perioada decembrie 2008 – octombrie 2015. Conform sursei citate, în perioada respectivă fostul deputat a depus, în calitate de parlamentar, cu intenție, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții, declarații de avere și declarații de interese care nu corespundeau adevărului. Rechizitoriul a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În anul 2008, Marian Ghiveciu, cercetat penal de către Direcția Națională Anticorupție la acea vreme, a candidat din partea PSD pentru același loc de deputat cu actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, și a câștigat alegerile, pe vot uninominal, cu 46,6%. Ghiveciu a mai câștigat un mandat de de­putat de Buzău în 2012 și ­și-a dat demisia din Parlament în septembrie 2015, cu puțin timp înainte de a fi condamnat. În februarie 2016, el a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna Merei.

loading...
error: Content is protected !!