Sport

O rușine de arbitraj! Ce au spus Milosevic și jucătorii după încă un meci pierdut în fața lui CSM Focșani

HC Buzău – CSM Focșani 23-28 (11-13)

HC Buzău are interzis la meciurile cu CSM Focșani! Nici de această dată, în partida disputată duminică seară, în Sala Sporturilor în Turda, în etapa a 25-a a Ligii Naționale, echipa buzoiană nu a reușit să depășească complexul pe care l-a dezvoltat împotriva vecinilor vrânceni, fie în precedentele dispute din campionat, fie atunci atunci când sorții au pus cele două formații față în față în Cupa României. Practic, în afara Focșaniului, doar Dinamo, Turda și Constanța sunt echipele în fața cărora buzoienii nu au câștigat niciodată până acum! De data aceasta, duminică, în meciul din tur­neul care se joacă în aceste zile la Turda și Cluj Napoca, Buzăul avea, poate, pentru prima dată, șanse egale cu alte vrâncenilor – în tur, răpuși de Covid, abia dacă găsise o formulă validă, care, chiar și așa, făcuse față onorabil disputei. Prima repriză a fost echilibrată. Focșaniul s-a aflat tot timpul în față, cu un gol sau două, dar buzoienii, pentru care Florin Bejinariu a avut o evoluție admirabilă și reușite în momente esențiale, au stat aproape, iar de recuperat după primele 30 de minute rămăseseră doar două goluri: 11-13. Partea a doua a fost însă, din păcate, mai puțin despre handbal și mai mult despre jocurile de culise cărora echipa buzoiană continuă să le cadă victimă. Patru eliminări de două minute, plus ­eli­minarea (descalificarea) lui Alin Oprea, urmată de cartonașul albastru  au fost deciziile care s-au abătut asupra Buzăului, luate de cei doi arbitri constănțeni, Moldoveanu și Georgescu. De la 17-16 pentru Focșani cu un sfert de oră înainte de final, jocul s-a frânt, iar victoria vrâncenilor s-a conturat conform scenariului: 28-23. ,,Felicit echipa adversă pentru victorie, dar cu un astfel de arbitraj noi nu am avut nicio șansă! Când ne apropiam la un gol, ba era fault în atac, ba două minute eliminare. Iar în ultimele 10 minute, cu un astfel de arbitraj chiar nu puteam face nimic. Pentru ei erau 7 metri și 2 minute, pentru noi nu. A fost prea mult!”, a acuzat, la finalul meciului, antrenorul Buzău­lui, Pero Milosevic. ,,A fost un meci foarte greu, cu o echipă cu o apărare foarte bună. Nici noi nu am excelat în atac, am avut câteva greșeli individuale și colective destul de mari, dar, și nu vreau să mă scuz, cu arbitrajul acesta, din punctul meu de vedere, puteam să jucăm trei zile și nu câștigam niciodată”, a spus și pivotul echipei buzoiene, Zamfir Dumitrana.

HC Buzău: Babasafari, Manole – Bejinariu – 7 goluri, Renaud David (4), Esteki (3), V. Milosevic (3), Nosrati (2), Broască (2), Dumitrana (1), Mironescu (1), Pelidija, Scarlat, Vujadinovic, Roșca, Oprea, Gheorghe. Antrenor: Pero Milosevic.

Azi, de la 13.00: HC Buzău – CSM Bacău

HC Buzău continuă turneul ardelean, dar se mută în Sala Sporturilor ,,Horia Demian” din Cluj Napoca pentru al doilea meci din program, contând pentru etapa a 26-a. De la ora 13.00, echipa buzoiană o va întâlni pe CSM Bacău, formație aflată pe locul 12, de baraj, și care, în urmă cu două etape, a reușit una din marile surprize ale campionatului, o victorie cu Potaissa Turda! Ca și buzoienii, și băcăuanii au pierdut primul meci din acest turneu, în fața Vasluiului. Partida dintre HC Buzău și CSM Bacău poate fi urmă­rită pe platforma de livestreaming a Federației Române de Handbal, https://tv.frh.ro.

Liga Națională – Etapa a 25-a

 • Politehnica Timișoara – Minaur Baia Mare 21-23
 • Potaissa Turda – CSM Botoșani 37-34
 • Dinamo București – CSM București 28-22
 • CSU Suceava – CSM Reșița 25-19
 • CSM Vaslui – CSM Bacău 29-26
 • CSM Făgăraș – Dobrogea Sud Constanța 26-36
 • HC Buzău – CSM Focșani 23-28
 • Steaua București a stat

Clasament

 1. DINAMO 70 p.
 2. Turda 59 p.
 3. Constanța 57 p.
 4. CSM București 48 p.
 5. Baia Mare 44 p.
 6. CSM Focșani 36 p.
 7. Steaua 33 p.
 8. HC Buzău 32 p.
 9. Timișoara 31 p.
 10. CSM Vaslui 28 p.
 11. CSU Suceava 26 p.
 12. CSM Bacău 25 p.
 13. CSM Făgăraș 21 p.
 14. CSM Reșița 6 p.
 15. CSM Botoșani 1 p.

Etapa a 26-a – marți, 20 aprilie:

 • ora 10.15: Potaissa Tur­da – CSM Reșița
 • ora 10.30: CSM Boto­șani – CSM Vaslui
 • ora 13.00: HC Buzău – CSM Bacău
 • ora 13.15: CSM București – CSU Suceava
 • ora 15.50: Minaur Baia Mare – Steaua București (TVR 2)
 • ora 16.00: CSM Focșa­ni – Politehnica Timișoara
 • ora 18.25: Dobrogea Sud Constanța – Dinamo București (TVR 1)
 • CSM Făgăraș stă

Articole similare