vineri, 03 iulie 2020

O nouă tabără de educație non-formală oferită de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Sectorul Cultural-educațional al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei organizează, în această perioadă, cea de-a treia ediție eparhială a taberelor „Tradiție și noutate”, program inițiat la nivel național de Patriarhia Română, în 2016, pentru formarea și educarea tinerilor în spirit creștin-ortodox, în contextul pro­vocărilor și nevoilor acestora în societatea de astăzi.

Astfel, timp de șapte zile, 35 tineri din cele două județe, implicați în pro­iectele educațional-catehetice ale unora dintre parohii, dar și olimpici la diferite discipline de studiu, vor lua parte la o serie de activități de educație non-formală creștină, în cadrul unor ateliere animate de lideri de tineret din Epar­hia Buzăului și Vrancei, formați în sesiunile nați­onale similare de anul trecut, într-un program coordonat de inspectorul școlar Raluca Trocaru.

Proiectul se desfășoară la Mănăstirea Bârsana, iar edițiile anterioare au avut loc la Mănăstirea „Sfânta Cruce” Caraiman din Bușteni, în 2017, iar în 2018, la un centru de agrement din Sângiorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud. Tot în acest an, au mai fost organizate o tabără estivală pentru 20 de elevi și studenți premianți, un proiect de mobilități europene pentru tineret, în Malta, cu sprijinul Programului Erasmus Plus, iar în septembrie, 80 de tineri vor face parte din delegația Eparhiei la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Or­todocși de la Craiova. Toate proiectele de tineret sunt finanțate de Centrul epar­hial.

loading...
error: Content is protected !!