sâmbătă, 04 iulie 2020

Ce pedeapsă a primit interlopul Carvan pentru trucarea unei licitații disputată și de fostul consilier Toader

Record în pronunțarea unei sentințe penale, la Judecătoria Buzău. În doar trei luni și 16 zile de la tri­mi­terea dosarului în instanță – din care trei luni și zece zile au trecut până la stabilirea primului termen pe fondul cauzei – un cunoscut personaj al lumii interlope buzoiene a fost condamnat în dosarul în care a fost judecat pentru trucarea unei licitații publice. Dorinel Teodor Bunea – căci despre el este vorba – a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pe o perioadă de supraveghere de 2 ani. Inculpatul este, însă, obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate, iar pe parcursul termenului de supraveghere va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul S.C Urbis Serv. SRL Buzău sau S.C. RER Sud S.A., pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Primul termen a fost în data de 20 august, iar pe 26 august a venit și sentința de la prima instanță, care nu este însă definitivă.

Cunoscut personaj al lumii interlope buzoiene, Dorinel Teodor Bunea, zis Carvan,  a fost „potolit” de oamenii legii cu un dosar penal după ce, în primăvară, a făcut scandal în biroul unui cunoscut executor judecă­toresc din oraș.

Bunea a mers acolo să participe la o licitație pentru un imobil, însă a dat peste un cunoscut cu care picase la înțelegere să-l lase să liciteze pentru bunul respectiv. Partenerul de afacere, care s-ar fi răzgândit și a zis să-și încerce singur norocul la licitație, este un alt personaj cunoscut, Florin Marian Toader, recent condamnat în primă instanță la plata unei amenzi penale pentru folosirea la muncă a unor minore. Cazul a fost intens mediatizat în 2015. De la reproșuri până la amenințări și acte de violență nu a fost decât un pas, iar Bunea și-a petrecut o noapte în arest. Ulterior a fost eli­be­rat, fiind pus sub control judiciar de către procuror.

Între timp, procurorii au pus cap la cap ițele înțelegerii, iar în luna mai l-au trimis în judecată pe Dorinel Teodor Bunea pentru deturnarea licitațiilor publice.

Dorinel Teodor Bunea, zis Carvan, a ajuns celebru în 2011 când, în plină perioadă de criză, a câștigat la un cazinou din București 400.000 de euro, la jocuri electronice. Condu­cerea cazinoului nu i-a plătit bărbatului banii și, mai mult, l-a acuzat pe buzoian că a fraudat aparatul. Oamenii legii au avut bănuieli ca Teodor Bunea, tânărul de 30 de ani din Buzău, face parte dintr-o rețea care are ca scop câștigarea prin metode ilicite a unor sume de bani la jocuri electronice. Din câte se pare, aparatele sunt construite în așa fel încât să nu poată da câștiguri mai mari de 50.000 de euro, iar într-o scurtă perioadă se raportaseră câști­guri imense în alte patru orașe din țară la același tip de aparat. Teodor Bunea a susținut că a câștigat banii în câteva ore la aparatul electronic al cazinoului bucureștean și că cei din conducere refuză să-i dea banii.  La acel moment s-a vehiculat informația cum că Teodor Bunea ar fi cumparat metoda de fraudare a aparatelor de noroc cu touchscreen, așa-zisa „alifie”, pentru suma de 6.000 euro de la un personaj cunoscut de responsabilii cazinoului, care la rândul lui a cumpărat și el informația de la o terță persoană.  Bunea a continuat să joace și cu toate că a și pierdut sume importante, a continuat să câștige, frecvent, sume de ordinul zecilor de mii de lei. Potrivit spynews.ro, mulți dintre patronii sălilor de jocuri din județul Buzău au lipit, la intrare, poza acestuia, la care au adăugat numele, dar și codul numeric personal. Sub fotografia lui Carvan, patronii sălilor de jocuri au adăugat și numele mai multor prieteni ai săi, inclusiv datele lor personale, după ce aceștia l-au însoțit ori au avut și ei câștiguri care nu au fost pe placul patronilor. „Joc foarte des și mi se întâmplă să și câșitig, nu numai să pierd. Dacă nu vor să mă primească în sălile de joc, nu mi se pare deloc potrivit să afișeze fotografia mea la intrare. Plus de asta, atunci când au afișat niște coduri numerice personale, au încălcat legea datelor personale”, declara, în 2016, pentru Spynews, Dorin Teodor Bunea. Intrat în atenția oamenilor legii chiar și pentru proxenetism, Teodor Bunea a fost cel care ar fi ajutat la trimiterea după gratii a clanului Feraru din Buzău. Ulterior, Teodor Bunea, zis Carvan, și-a deschis mai multe case de amanet pe raza municipiului Buzău. Dorin Teodor Bunea era cunoscut și ca făcând parte din gruparea cămătarului Marian Nissan.

loading...
error: Content is protected !!