Administrație

O nouă dispută politică la Buzău: cine a avut ideea să mute „Permisele”?

Începând din data de 31 octombrie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Buzău (SRPCIV), s-a mutat într-un nou sediu, mult mai spațios, aflat pe strada Simila, o mutare pentru care a fost necesară o investiție totală de 100.000 euro. După ce treaba s-a înfăptuit, au apărut și politicieni locali care își însușesc meritul pentru această realizare, asumată de Prefectura Buzău, împreună cu liderul instituției, liberalul Daniel Țiclea.

Avrămescu: Un proiect al PNL Buzău

Președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu, a tranșat rapid discuția despre mutarea SRPCIV, susținând că a fost un proiect inițiat de organizația pe care o conduce, inițial prin demersurile fostului subprefect Viorel Holban și care au fost duse la îndeplinire de actualul prefect, Daniel Țiclea. Răspunsul președintelui PNL Buzău vine după ce Silviu Iordache, președinte interimar al USR Buzău, a dat de înțeles că meritul pentru realizarea actuală i-ar aparține.

Gabriel Avrămescu l-a taxat dur pe Iordache, spunând că pur și simplu „se bagă în seamă”, dat fiind că nu are nicio realizare și a rămas „singur într-un sediu de partid”, aluzie și la recenta plecare din USR a primarului din Lopătari, Claudiu Constantin, care s-a „alăturat spiritual” PNL Buzău, menținându-și, însă, și locul din fostul partid, pentru a nu-și pierde funcția. Avrămescu a mai declarat că discuția despre mutarea SRPCIV este una veche și a reprezentat, de-a lungul anilor, dezideratul din mandatul fiecărui prefect care a trecut pe la „Casa Albă”, însă singurul care a făcut acest lucru posibil este Daniel Țiclea.

„Atunci când am fost la Lucian Bode, la ministrul de Interne, am fost cu domnul Holban. I-am expus această situație de la Serviciul de Permise și Înmatriculări și, după ce i-am expus ministrului toată această situație, atunci a luat decizia de a sprijini acest demers al Prefecturii Buzău. Eu nu l-am văzut pe domnul Iordache, poate era în buzunar la domnul Holban, dar atunci când n-ai nicio realizare, te bagi și tu în seamă, ca să nu uite lumea de tine. Ideea asta a avut-o fiecare prefect de-a lungul timpului. De fiecare dată când se schimba prefectul, se ducea acolo, la Permise și Înmatriculări, își lua un carnețel, își nota și gata, vă mutăm. Singurul prefect care a reușit treaba asta este Daniel Țiclea, pe niște demersuri începute de domnul Holban, împreună cu mine. Restul e poveste. Că ne trezim să vorbim la televizor că nu avem ce face și rămânem singuri într-un sediu de partid, asta este o altă poveste”, a declarat Avrămescu, pentru Radio Campus.

Articole similare