Administrație

FOTO | Finanțare pentru reabilitarea a 30 de blocuri din municipiu

Luni a fost semnat contractul de 92,2 milioane euro prin PNRR

12 contracte ce vizează renovarea energetică și consolidarea seismică a unor clădiri publice și rezidențiale au fost semnate luni de către ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. Valoarea totală a acestora este de peste 1,4 miliarde de lei, iar finanțarea vine din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Unitățile administrativ-teritoriale care vor primi bani sunt Municipiul Bistrița (51 milioane lei), Sectorul 4 din București (530 milioane de lei), Primăria București (42 milioane de lei), Oravița (56,6 milioane de lei), Municipiul Cluj-Napoca (33,6 milioane lei), Municipiul Craiova (33,4 milioane de lei), Podul Iloaiei, jud. Iași (59 milioane de lei), Sovata, jud. Mureș (6,7 milioane lei), Piatra Neamț (34 milioane de lei), Caracal, jud. Olt (56,4 milioane de lei) și orașul Slatina, jud. Olt (38,5 milioane de lei). Municipiului Buzău i-a revenit suma de 461 milioane de lei (aproximativ 92,2 milioane euro), a doua cea mai mare sumă după Sectorul 4 din București. Municipalitatea buzoiană va folosi acești bani pentru renovarea energetică a 30 de blocuri aflate ăn mai multe zone ale orașului.

Aceste contracte se alătură celorlalte 81 semnate până în prezent pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, prin PNRR, celor 15 contracte pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului, respectiv celor 119 contracte de finanțare semnate pentru construcția unor creșe noi și eficiente energetic.

„Ministerul Dezvoltării oferă sprijin pentru comunitățile locale în vederea consolidării seismice a locuințelor și clădirilor publice și a eficientizării energetice a școlilor, spitalelor și a altor clădiri importante. Proiectele semnate astăzi (7 noiembrie, n.r.)au o valoare foarte mare și sunt extrem de importante, în special în contextul cutremurului resimțit, în România, zilele trecute. Dintre cele 12 contracte, două cereri de finanțare vizează consolidarea seismică și renovarea energetică moderată a unor clădiri rezidențiale multifamiliale din județele Buzău și Caraș-Severin, încadrate în clasa RsI de risc seismic, iar una are ca obiectiv renovarea integrată a Maternității Bucur, un obiectiv de o importanță deosebită atât pentru copiii care se nasc aici, cât și pentru familiile lor”, a subliniat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Articole similare