vineri, 16 aprilie 2021

O altă aberație marca FRH: următorul turneu al Ligii Naționale masculine, la Baia Mare!

Federația Română de Handbal pare sau chiar este un izvor nesecat de decizii aberante, prin care reușește să enerveze ori să provoace mai toate echipele, sportivii și antre­norii. De parcă nu ar fi fost și așa extrem de iritate de modul în care Federația a organizat actualul sezon, cu pauze mari între turnee, unele cu o singură etapă, altele cu câte trei sau patru, echipele au primit zilele trecute vestea că următorul turneu, doar cu etapa a 19-a în program, va avea loc la… Baia Mare, pe 22 și 23 martie! Asta după ce toate formațiile din Liga ­Națio­nală, întreruptă în această perioadă pentru ,,dubla” Naționalei cu Kosovo din preliminariile EURO 2022, știau că meciurile se vor relua pe 6 aprilie și își întocmiseră programul în consecință. Mutarea urmă­torului turneu la Baia Mare, după ce precedentele avuseseră loc fie în Capitală, fie la Sf. Gheorghe, dă naștere unei situații total absurde: HC Buzău – Steaua se va disputa, astfel, în Maramureș! Dar și alte echipe vor trebui să străbată sute de kilometri, cu costurile aferente, pentru un singur meci la Baia Mare, așa cum este cel dintre Dobrogea Constanța – CSM București. Rămâne de văzut acum când și unde se va disputa turneul ulterior celui de la Baia Mare și cu câte meciuri în program…

Tadici n-a scăpat de mânia FRH după declarațiile din finalul meciului cu Gloria

Comisia de Disciplină din cadrul FRH a decis sancționarea antrenorului de la HC Zalău, Gheorghe Tadici, cu suma de 1.000 de lei, după ce tehnicianul a criticat modul în care se organizează etapele de handbal, în condiții improprii, cu costuri foarte mari pentru cluburi. Iată ce a spus Ta­dici:

„Cheltuim bani, dar îmi pare rău că nu-i cheltuim în favoarea performanței hand­balului românesc. Așa, să venim să stăm 16 echipe pe aceleași bănci, să ne dezbră­căm în tribună și să n-ai voie să intri într-un vestiar, să te speli după meci. Astea sunt lucruri gândite de niște oameni handicapați, care nu vin aici să vadă ce se întâmplă. Își bat joc de fetele astea, nu mă interesează de unde sunt, de la minister sau de oriunde.

Noi cheltuim sute de milioane pentru un turneu cu un meci. Turneul de la București s-a transformat în trei meciuri, care înseamnă costuri de trei ori mai mari. Acesta e câștigul handbalului, cheltuim bani pentru nimic, pentru anti-handbal, asta se întâmplă numai în România. Oamenii care gândesc treburile astea sunt niște oameni care au probleme mari cu judecata”, a declarat Tadici după jocul Gloria Buzău – HC Zalău 27-26.

loading...