Economic

Numărul beneficiarilor de ajutor social duce Buzăul pe locul 4 la nivel național

Numărul beneficiarilor de ajutor social a crescut în luna decembrie a anului 2022. Datele Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială arată că au fost cu peste 4.000 mai mulți comparativ cu luna noiembrie. Numărul beneficiarilor de ajutor social a fost, în decembrie 2022, de 163.789, cu 4.064 mai mulţi faţă de luna anterioară, potrivit aceleiași surse.

Cei mai mulţi beneficiari au fost înregistraţi în judeţele Dolj, Bacău, Teleorman şi Buzău, iar cei mai puţini în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Timiş. Suma medie oferită în ultima lună a anului trecut de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 269.57 lei, în timp ce suma totală s-a ridicat la 44.136 milioane de lei. Suma medie plătită în ultima lună a anului trecut de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 269,57 lei, în timp ce suma totală plătită s-a ridicat la 44,136 milioane de lei. Cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost înregistrată în judeţele Sălaj (353,7 lei), Braşov (324,68 lei) şi Mureş (324,12 lei).

În Buzău, numărul beneficiarilor din luna decembrie a ajuns la 7.771. Potrivit legii, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei
singure.

Tot în aceste zile, au fost cozi uriașe în mai multe localități pentru ajutoarele de la Uniunea Europeană. Mii de oameni cu dizabilități, sărmani și greu încercați de viață au așteptat cu orele să primească un pachet. De asemenea, aceștia primesc alimente și prin intermediul Băncii de Alimente, de la care pleacă zilnic peste cinci tone de produse alimentare. Acestea ajung la peste 150 de organizații din țară, care le distribuie mai departe celor care au nevoie de hrană, haine sau produse de uz caznic. Doar în anul 2022, Banca de Alimente din București a colectat și distribuit dintr-un depozit peste 2.000 de tone de produse alimentare. În total, băncile de alimente din România au colectat 6.000 de tone de produse anul trecut și le-au distribuit organizațiilor care au grijă de sărmani.

Articole similare