Administrație

Noul sediu al Primăriei Buzău, aproape de inaugurare

Viitorul sediu al Primăriei Buzău, cunoscut buzoienilor ca fostul Bazar, este aproape gata, cu excepția unui aviz al pompierilor. Primarul Constantin Toma a anunțat că imobilul în care va funcționa în primă fază Direcția Economică a fost complet mobilat, iar pentru un alt corp de clădire urmează să fie cumpărate cele necesare, așa încât și acesta să fie dat în folosința altor compartimente din cadrul Primăriei Buzău.

„În curând ne vom muta. Mai e un aviz de luat de la pompieri, au cerut oamenii să fie îndeplinite toate condițiile. Probabil în două-trei săptămâni, vom muta, în prima fază, Direcția Economică, pentru că noua clădire de la Bazar este și echipată. S-a ținut licitația pentru mobilier și pentru clădirea veche, pentru că s-a reconstruit mai târziu, urmând ca și acolo să mutăm restul personalului din Primăria Buzău și din spațiile închiriate care sunt prin tot orașul, inclusiv la Galleria Mall, vorbesc de Evidența Populației”, a transmis primarul la Campus TV.

Mutarea Primăriei în noul sediu va atrage după sine și alte schimbări în zonă, iar un proiect al Primăriei din urmă cu un an prevede reabilitarea zonei pietonale Cuza Vodă – Piața Teatrului. Ca și în cazul Pieței Dacia, va fi un proiect de regenerare urbană, care va urma aproape aceeași pași: spațiu pietonal extins, ce va cuprinde inclusiv strada Piața Teatrului, spații verzi, cabluri mutate în subteran, mobilier urban nou și resistematizare parcări. Deocamdată nu au fost anunțate alte detalii ale proiectului, iar ultima oară acesta era la stadiul documentației de avizare a lucrărilor de intervenție.

Articole similare