Actualitate

Nou centru de terapie pentru copiii cu autism (TSA) și  punct de lucru al Asociației Puzzle România, la Buzău

Sâmbătă, 12 septembrie, Claudia Chiș, psihopedagog și consultant ABA,  lansează  la Buzău un proiect  care se adresează părinților cu copii diagnosticați cu TSA. Este vorba despre un proiect în care se lansează un punct de lucru al Asociației Puzzle România și un nou centru de terapie pentru copiii cu autism (TSA). Proiectul începe cu un training gratuit pentru părinții cu copii cu TSA.

„Asociația Puzzle România, Buzău Office organizează pe 12 septembrie, 2020 un curs de inițiere în terapia ABA, gratuit, pentru părinții copiilor cu Tulburare de spectru autist (TSA). Întâlnirea va avea loc la ora 10, la Conacul Trandafirilor din Parcul Crâng, Buzău și se va desfășura pe parcursul a trei ore. Părinții participanți vor avea astfel acces la principiile de bază ale Analizei Comportamentale Aplicate, vor afla de ce este foarte importantă motivația copilului și cum să aplice în mod eficient informațiile teoretice în practică”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare, organizație parteneră în acest proiect.

Accesul la activitatea din Crâng este gratuit și se face doar pe bază de înscriere pe email sau telefon. Persoana de contact este Claudia Chiș, email: claudia.chi[email protected]

Invitați speciali la acest eveniment vor fi Mihaela Stan, mamă, președintele Asociației Puzzle România și a Centrului ABA București. Mihaela va împărtăși din experiența sa de mamă care a transformat terapia într-un mod de viață. Va fi prezent și Andrei Stan (17 ani), fiul Mihaelei, cu TSA, care va vorbi despre impactul terapiei în viața lui.

 Ce obiective sunt urmărite

„Punctul de lucru de la Buzău al Asociației Puzzle România este nou înființat și își propune să sprijine atingerea potențialului maxim de dezvoltare al beneficiarilor săi, prin implementarea terapiei ABA. Managerul Puzzle Buzău, Claudia Chiș a absolvit facultatea de Psihopedagogie Specială la Universitatea București, masterul de Logopedie în București și masterul ABA la Florida Institute of Technology. De asemenea, ea este terapeut acreditat internațional (RBT) și este în curs de acreditare BCBA (Board Certified Behavior Analyst). Claudia Chiș va fi astfel primul analist comportamental din Buzău”, mai transmit reprezentanții Fu8ndației Comunitare Buzău.

 Ce servicii oferă  buzoienilor Asociația Puzzle

Asociația Puzzle România, Buzău Office vine în sprijinul copiilor cu TSA și al familiilor acestora cu următoarele servicii:

1) Evaluări inițiale și periodice;

2) Plan de intervenție personalizat;

3) Terapie ABA (Analiză Comportamentală Aplicată);

4) Terapie prin arte combinate (pictură, muzică, dans și mișcare, teatru de păpuși);

5) Grupuri suport pentru părinți;

6) Grupuri de socializare pentru copii.

Fundația Comunitară Buzău susține inițiativa Claudiei Chiș prin proiectul Puzzle Buzău. Fundația Comunitară Buzău susține ONG-urile și inițiativele civice din județul Buzău, stimulează implicarea civică și coagulează resursele de tot felul existente la nivelul județului pentru a construi împreună un Buzău mai bun.

Articole similare