Actualitate

20 cazuri noi de buzoieni infectați cu SARS CoV-2

20 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, dintre care  cinci pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize, au mai fost confirmate în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău, transmite Direcția de Sănătate Publică. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 20 și 93 de ani.

Potrivit aceleiași surse, 56 de persoane confirmate pozitiv, asimptomatice sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate. A fost înregistrat și un deces în rândul persoanelor confirmate COVID-19. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 77 de ani, care s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie și neurologică. Este testată confirmată cu SARS CoV-2. Pe fondul patologiei asociate a survenit decesul. Pacienta prezenta comorbidități: boala Parkinson, fibrilație atrială, insuficiență cardiacă, insuficiență renală, accident vascular cerebral ischemic în antecedente.

În ceea ce privește situația epidemiologică la nivelul județului Buzău, aceasta se prezintă astfel: 311 persoane în carantină la domiciliu, 323 persoane se află în izolare la domiciliu, 2492 persoane au fost confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei și s-au vindecat 1854. 90 de buzoieni au pierdut lupta cu virusul și au decedat.

Articole similare