duminică, 07 martie 2021

Niciun buzoian în conducerea Parlamentului

Senatul a votat, în plenul de luni care a deschis sesiunea ordinară a forului legislativ, componența Biroului permanent. Votul a fost secret cu bile, iar noul Birou permament are aceeași componență ca cel ales pe 22 decembrie 2020. Lista candidaților pentru Biroul permanent a fost aprobată cu 130 de voturi „pentru” și o abținere.

PSD are următoarele funcții în Biroul permanent: Robert Cazanciuc – vicepreședinte, Ștefan Radu Oprea – vicepreședinte, Leonard Azamfirei – vicepreședinte, Ion Mocioalcă – secretar și Siminica Mirea – chestor. De la PNL, Alina Gorghiu este vicepreșe­dinte, Eugen Pârvulescu – secretar și Sorin-Ioan Bumb – chestor. Dan Ivan, de la USR-PLUS este secretar al Senatului, iar Sergiu Vlad, tot de la USR-PLUS este chestor. Laszlo Attila, senator UDMR este chestor, iar Sorin Lavric de la AUR este secretar în Biroul permanent al Senatului.

De asemenea, plenul Camerei Deputaților a ales, prin vot secret cu bile – cu 302 voturi „pentru”, două „împo­trivă” și o abținere – cu privire la lista candidaților care să fie membri ai Biroului permanent. Astfel, vicepreședinții Camerei sunt: Marius Budăi și Alexandru Rafila de la PSD, Laurențiu Leoreanu, deputat PNL, și Cristina Prună, deputat USR-PLUS. Daniel Suciu de la PSD, Cristian Buican de la PNL, Oana Murariu de la USR-PLUS și Ovidiu Ganț, deputat al minorităților, vor fi secretari ai Camerei Deputaților. Chestorii Camerei sunt următorii: Alexandra Presură de la PSD, George Cristian Tuță – PNL, Antonio Andrușceac – AUR și Seres Dénes – UDMR.

1 COMENTARIU

  1. Imi pare rau pentru parlamentarii buzoieni, dar, din pacate, locul lor este prin comisii, comitete si atat. Nu reusim sa aducem ceva notabil, nu tu ministri, nu tu lideri de varf in Parlament, oare de ce? Sunt ei prea buni pentru ce ofera astazi Romania la varf?? Ma indoiesc, asa ca… ramaneti dlor de la PSD cu pancarde negre facute cu ultimii bani ramasi de la electorale si numarati mortii Romaniei. Asta este nivelul de fapt.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!