Politic

Neagu se declară victima unei conspirații cu iz de servicii secrete

Se anunță o toam­nă fierbinte în politica buzoiană. Dacă organizațiile județene ale partidelor aflate la putere încearcă să țină batista cât mai aproape de țambal, pentru ca disputele interne să nu ajungă subiecte de dezbatere în spațiul public – dispute precum diferența de opinii între cei doi parlamentari PNL în legătură cu susținerea candidaților la șefia națională a partidului sau răfuielile din interiorul USR-PLUS, între conducerea aleasă, provenită sută la sută din fostul partid condus de Dacian Cioloș, și vechea conducere, formată din oamenii lui Barna -, Partidului Social Democrat face pe plan local.

Disputa dintre primarul Constantin Toma și senatorul Lucian Romașcanu, pe de o parte, și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care a dat pe dinafară nu cu mult timp înaintea alege­rilor locale din septembrie 2020, a fost adusă din nou în spațiul public de acesta din urmă, joi, după ședința deliberativului județului. Neagu a lansat o serie de atacuri, directe sau cu mantă, asupra adversa­rilor săi politici din interiorul Partidului Social Demo­crat, dar și dintre aliații politici ai PSD. De asemenea, Neagu susține că ar fi victima unui complot politic în care ar putea fi amestecați oameni din serviciile secrete, complot menit a-i ,,căuta ceva”. El nu a exclus nici posibilitatea unei tentative de a-l îndepărta din fruntea Consiliului Jude­țean înainte de încheierea mandatului.

,,Alegeri cu anticipație” la Consiliul Județean

Neagu și-a îndreptat tirul cu precădere asupra adversarului său consacrat, primarul Constantin Toma. Președintele Consiliului Județean l-a acuzat pe acesta că nu i-ar fi solicitat sprijinul în vederea referendumului privind unirea Buzăului cu Ținteștiul: „Domnul Toma nu m-a invitat la nicio discuție, la nicio dezbatere legată de referendum. Nu pot să mă duc eu singur, să bat la ușă, <Alo, mă primiți și pe mine?> Dacă mă va chema, mă voi duce. Unde-s mulți, puterea crește. Eu așa văd acest referendum, ca să treacă trebuie să fie implicați cât mai mulți, nu doar unul”, a spus Neagu.

Acesta a mai acuzat că în interiorul organizației județene a Partidului Social Democrat ar fi o ,,competiție tâmpită”, dar și un curent menit să îl discre­diteze, care ar putea culmina cu o tentativă de demi­tere a sa din fruntea Consiliului Județean; aceasta și pentru că se consideră un rebel care nu răspunde comenzilor, ci face doar lucruri despre care este si­gur că sunt bune: ,,Indiferent cine se va numi, dacă-mi fac sau nu deservicii, dacă mai rămân sau nu membru al PSD, dacă mă dau afară… habar nu am, dar nu fac nimic și niciodată sub imperiul forței sau că îmi spune cineva că așa trebuie să fac. Eu, în primul rând, trebuie să fiu convins. Eu, una peste alta, reprezint, așa cum sunt eu, după unii, <cel mai slab președinte al Consiliului Județean>, ei, asta este, dacă așa m-au ales cetă­țenii. Probabil o să vină cineva și mai bun (…) Peste tot se fac lucruri, dar dacă nu terminăm cu competiția asta tâmpită între noi, care-i cel mai frumos și cel mai deștept, nu o să ajungem niciodată. Eu nu am pretenții nici că sunt frumos, nici că sunt deștept. Iar dacă nu ne normalizăm, public spun, relațiile… nu va avea nimeni de câștigat, doar de pierdut (…) Eu nu sunt vanitos. Și acum, dacă… poate facem un re­fe­rendum sau poate facem alegeri la Consiliul Jude­țean, cu anticipație. Cine știe? E o sugestie. E o poveste! Cum să faci, oameni, buni, declarații, și în glumă, până la urmă… Nu ajungi bine undeva, că vreau să candidez colo sau dincolo. Stai, frate, să vedem cum este. Mai e o zi, mai sunt două zile”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

În fine, Petre Emanoil Neagu a mai declarat că are cunoștință de întâlniri dintre ,,anumiți oameni” și ,,anumiți oameni din servicii”, cu scopul de a i se ,,găsi ceva”: ,,Nu mai accept să mă bălăcărească nimeni! Cine mă bălăcărește, răs­pund cu aceeași poveste! Și am argumente! Sunt anumiți oameni care încearcă să se întâlnească, am date concrete, dar nu pot să le spun, cu anumiți oameni, că nu au avut ce face, din servicii, să-mi caute ceva! Să-și caute la ei, până una, alta!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Acesta nu a scăpat nici joi ocazia de a repune pe tapet situația FC Buzău, despre care a spus, în urmă cu nici două săptămâni, că îi va tăia finanțarea în cazul în care echipa de fotbal nu va face performanță: „Nu mai vreau cu jucători în vârstă. Sunt unii, la final de carieră, veniți aici la odihnă. Eu vreau cu tineri. Să creștem și să promovăm jucători de la centrul de copii și juniori. Și aș vrea cu cât mai mulți buzoieni și mai puțini mercenari”, a mai spus Neagu.

Dincolo de cuvinte

Chiar și fără aceste declarații ale președintelui Consiliului Județean, era evident că relațiile dintre acesta și alți câțiva grei ai organizației județene sunt la nivelul unei bombe cu ceas. Chiar și faptul că Neagu nu a fost prezent la nicio conferință de presă a organizației județene a Partidului Social Democrat – din motive imputabile lui sau nu – este un argument în sprijinul acestei afirmații.

Prin declarațiile de joi, Neagu a atacat, direct, precum în cazul primarului Toma, sau cu mantă, pe cei pe care îi consideră adversarii săi, în partid și în afară, dar printre aliații politici. Adică pe senatorul Lucian Romașcanu, dar și pe ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean. Pe unul dintre ei din pricina relațiilor de notorietate pe care le are cu diverși domni din cadrul Direcției Generale Anticorupție, și pe ambii prin afirmațiile des­pre FC Buzău.

Un comentariu

  1. Cariera fiecaruia urca si coboara. Se pare ca dl. Neagu a ajuns la apogeu si simte ca urmeaza coborarea … pe tobogan !
    Cat despre vicepresedinti , cel putin unul e crescut de el ! Sanatos sa fie si sa lase pe altii mai tineri , asa cum cere si la Gloria ! Acum sa nu ma intelegeti gresit : nu-mi pun mari sperante in competentele fostilor lipitori de afise , ajunsi purtatori de mapa si promovati pe post de „yesmani” !

Articole similare