Actualitate

O nouă amânare a licitației pentru A7, tronsonul Ploiești-Buzău

Data-limită pentru depunerea ofertelor pentru licitația de execuție a celor circa 63 de kilometri de autostradă de la Ploiești (Dumbrava) la Buzău, parte din Autostrada Moldovei A7, a fost amânată până la 16 septembrie. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) justifică amânarea prin numărul mare de solicitări de clarificare depuse de constructorii interesați. „Având în vedere numărul mare de clarificări solicitate de către operatorii economici interesați de construcția tronsonului de autostradă Ploiești – Buzău, parte integrantă a A7, și pentru a asigura o participare cât mai largă a ofertanților, CNAIR a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 16.09.2021”, transmite compania. „CNAIR consideră că, în aceste condiții, realizarea obiectivului de investiții de tip FIDIC Roșu (execuție lucrări) va beneficia de o documentație de atribuire optimă, astfel încât execuția lucrărilor să poată fi finalizată în termenii contractuali”, mai notează CNAIR.

Termenul inițial pentru depunerea ofertelor a fost 4 august, dar a fost modificat ulterior. Licitația pentru execuția tronsonului A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău a fost lansată pe 1 iunie. Licitația este de tipul FIDIC Roșu, în care proiectul tehnic deja a fost realizat, iar la licitație este scoasă direct execuția.

Tronsonul Ploiești-Buzău este împărțit în trei loturi distincte: lotul 1 Dumbrava-Mizil (km 0+000 – km 21+000), lotul 2 Mizil-Pietroasele (km 21+000 – km 49+350) și lotul 3 Pietroasele-municipiul Buzău (km 49+350 – km 63+250). Valoarea estimată este între 4,290 și 5,062 miliarde de lei, fără TVA. Mai precis, costul lucrărilor pentru lotul 1 este estimat între 1,655 și 1,952 miliarde de lei, fără TVA, pentru lotul 2 între 1,475 și 1,741 miliarde de lei, fără TVA, iar pentru lotul 3 valoarea este cuprinsă între 1,160 și 1,369 miliarde de lei, fără TVA.

Duratele contractelor pentru fiecare lot în parte sunt de 80 luni și cuprind: 20 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor. „Durata contractelor de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de operatorii economici desemnați câști­gători”, precizează CNAIR, potrivit HotNews.

Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei. Odată finalizată, A7 va prelua mare parte din traficul de pe actualul DN2/E85, un drum care, din punct de vedere al accidentelor, este cel mai periculos drum național din România.

Articole similare