Administrație

Neagu: Nu cred că la 32 ani de la Revoluție trebuie să stingem lumina

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat, pe parcursul unei ședințe a deliberativului județului, că anul acesta festivitățile legate de Sărbătorile de iarnă vor fi la fel ca în anii trecuți și vor beneficia de cel mai mare buget de până acum, respectiv 700.000 lei. După ce a anunțat, în mare, cam ce se va face cu acești bani, președintele Consiliului Județean a spus că înțelege situația economică actuală și… nu prea. Neagu spune că înțelege recomandările de a nu se face risipă în contextul scumpirilor accentuate, însă nu este cazul de restricții și de privare de la orice fel de bucurie, ci recomandă moderație, nu reîntoarcerea la perioada post Revoluție.

„Vom face toate activitățile, cu iluminatul festiv, pentru că eu nu cred că ar trebui să stingem lumina pe stradă sau că ar trebui să oprim lumina la blocuri, că avem program până la ora zece și după să nu mai avem apă… Nu, trebuie să facem economii, trebuie să fim responsabili, dar viața merge înainte. Eu nu cred că la 32 ani de la Revoluție trebuie să ne spună cineva că trebuie să ne închidem în case, iar trebuie să stingem lumina. Bineînțeles că acasă, în instituții publice, o să facem în așa fel încât să nu mai facem risipă”, a transmis președintele Consiliului Județean.

Pentru ca oamenii să trăiască decent, în ciuda crizei actuale, Petre Emanoil Neagu a mai spus că rolul unui politician bun, care luptă în interesul cetățeanului, se vede în atenția pe care o acordă claselor sociale vulnerabile. „Ăsta este rolul nostru, ăsta este rolul pentru care cetățenii ne-au trimis în consilii, la primărie, în Parlament, la Guvern. Rolul celor care conduc astăzi România este să găsească mijloacele necesare ca să putem să trecem prin criză fără să suferim mai mult. Din punctul meu de vedere, criza asta este aproape, să zicem așa, artificială. Acum, fiecare cum vrem să hotărâm: dacă clasa politică, care o vrea ea, se hotărăște să fie alături de zece, de o mie, de două milioane, de trei milioane de oameni care se îmbogățesc și nu pot fi alături de 18 milioane care sărăcesc în fiecare zi, este hotărârea domniilor-lor”, a încheiat Neagu.

Un comentariu

  1. Decât să-și dea cu părerea despre lucruri la care nu se pricepe, mai bine ar asfalta drumurile județene, nu că s-ar pricepe la așa ceva, dar macar să-și pună subalternii la treabă în sensul ăsta.

Articole similare