Politic

Neagu a anunţat oficial pentru ce post va candida în acest an

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, social-democratul Petre Emanoil Neagu, a declarat, joi, că va candida pentru un post de deputat la alegerile parlamentare. „Am hotărât, stând de vorbă cu mine şi, bineînţeles, după ce am hotărât că aş putea să fac şi altceva împreună cu cei din conducerea partidului (…) am ajuns la concluzia să continui activitatea mea (…) Sper eu, din puţina mea experienţă, de peste 20 de ani în administraţia publică locală, să pot şi acolo (în Parlament, n.r.), măcar un pic, să duc din experienţa mea”, a afirmat Neagu. Anunţul vine după ce senatorul Lucian Romaşcanu, liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, a fost desemnat oficial candidatul acestei formațiuni politice la şefia Consiliului Județean.

„A fost decizia mea şi, reţineţi, doar decizia mea. După multe frământări, recunosc, ştiţi că la un moment dat am spus că nu o să mai candidez. Apoi, fiind nu uşor sentimental, pentru că mă leagă foarte multe lucruri de această instituţie la care eu ţin foarte mult pentru că eu aici m-am format, la Consiliul Judeţean, şi fiind 20 de ani de când am avut funcţii de conducere în această instituţie, şi alţi patru ani, în primii mei ani, când am făcut cunoştinţă cu această instituţie şi am fost consilier judeţean. Sunt 24 de ani de când am intrat în această instituţie şi este normal să rămână ceva din părticica mea de suflet aici. Am hotărât, stând de vorbă cu mine şi, bineînţeles, după ce am hotărât că aş putea să fac şi altceva împreună cu cei din conducerea partidului, în special cu domnul preşedinte Marcel Ciolacu, cu secretarul general al Partidului Social Democrat, domnul Stănescu, şi, bineînţeles, şi nu în ultimul rând, cu preşedintele organizaţiei judeţene, domnul Lucian Romaşcanu, am ajuns la concluzia să continui activitatea mea. Tot administraţie este şi acolo, decât că Parlamentul are un alt rol, acolo se fac legi şi aşa mai departe. Sper eu, din puţina mea experienţă, de peste 20 de ani în administraţia publică locală, să pot şi acolo, măcar un pic, să duc din experienţa mea”, a declarat preşedintele Neagu, citat de News.ro.

El a precizat că, la acest moment, vizează un post de deputat la alegerile parlamentare şi că a hotărât să candideze pe locul II al listei PSD, după preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu. „Mie îmi face onoare să fac tandem cu preşedintele Partidului Social Democrat la Camera Deputaţilor, domnia-sa deschide lista la Camera Deputaţilor, iar eu voi fi pe locul doi, în funcţie de evoluţia la Camera Deputaţilor în această formulă, sau aş putea să candidez la Senat pe primul loc. Opţiunea mea, însă, şi a conducerii partidului, bineînţeles, este Camera Deputaţilor. Chiar ieri (miercuri, n.r.) a fost Comitet Naţional al PSD la Bucureşti, unde s-a pus problema în plenul partidului, domnul Romaşcanu a fost confirmat ca şi candidat al PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi eu pe un loc eligibil în Parlamentul României”, a arătat Neagu.

Întrebat dacă a fost ofertat de alte formaţiuni politice să candideze pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Neagu a spus că întotdeauna a fost un om de echipă şi că nu a intrat în negocieri politice cu niciun alt partid. „Eu, în principiu, sunt un om de echipă şi niciodată nu am făcut un lucru fără să stau de vorbă cu cei din acel grup de lucru. Eu cred că este un lucru normal ce am făcut şi, normal, sunt în echipa în care mi-am petrecut o mare parte din activitatea mea, şi continuăm drumul. Dacă am primit propuneri din partea altor partide nici nu mai contează, atât timp cât am închis acest subiect despre propuneri şi aşa nu vreau să vorbesc. Dar ce sunt eu, SMURD? Nu vi se părea firesc că puteam să am (propuneri, n.r.)? Dar credeţi-mă, nu am intrat în negocieri directe cu nimeni şi nici măcar nu mi am dorit lucrul ăsta”, a mai spus Neagu.

Un comentariu

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker