Cultură

FOTO / Premiu pentru echipa de hasdeieni „Heart of RoBots”

Echipa „Heart of RoBots” – 20265 a Colegiului Național „B.P. Hasdeu” s-a întors acasă cu premiul „MOTIVATE AWARD-locul III”, obținut în competiția „First Tech Challenge” ce s-a desfășurat la Iași, în perioada 22-24 martie. „Este vorba despre un premiu oferit echipei care întruchipează cel mai bine esența programului «FIRST Tech Challenge» și care îmbrățișează valorile FIRST”, se explică pe pagina de socializare a „Heart of RoBots”.

Echipa câștigătoare a acestui premiu s-a făcut cunoscută în cadrul școlilor și comunității din care face parte și a reușit să promoveze valorile FIRST. De asemenea, membrii echipei au demonstrat că lucrează foarte bine împreună, arătând entuziasm la cote înalte. Sponsorul ei, „Tehnomet Buzau”, face o prezentare a pe pagina de socializare, astfel: „Ca sponsor al echipei „«Heart of RoBots», de la Colegiul Național «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Buzău, cunoaștem nucleul dur al acesteia – pe liderul Luca Mănăilă, pe colegii săi: Robert Borcan, Adrian Ioniță și Ifrim Tudor. Echipa de inimi e întregită de Andrei Grigore, Alexandra Stanca și Ștefania Vișan, precum și de Eduard Hudiță, Adelin Ștefan, Bianca Duțu, Ștefania Becheanu, Ana-Maria Becheanu, Mihail Stroe și Alexandra Trentea. Lotul este mentorat de domnul profesor de informatică Nicolae (Nici, n.r.) Olăroiu și are deja în palmares, printre alte premii, și primul loc la regionala Iași – FTC (First Tech Challenge) Connect Award”.

De la proiectarea și construirea robotului, până la programarea sa complexă și pregătirea pentru competiție, sub coordonarea profesorului Nicolae Olăroiu, elevii hasdeieni au participat la numeroase evenimente și activități, au învățat din greșeli și s-au perfecționat constant.

Colegiul Național „B.P. Hasdeu” mai are o echipă de robotică în afară de „Heart of RoBots” – 20265. Este vorba despre echipa „Homosapiens”, coordonată de profesoara Amalia Voicu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker