Sport

Ne mai ajută alții, ne mai ajutăm și noi. Gloria joacă joi la Mioveni

Gloria a obținut un punct care poate fi important, în primul meci al play-off-ului. Rezultatul din prima etapă, corelat cu înfrângerea celor de la Mioveni, avantajează, oarecum, echipa buzoiană, în economia unui minicampionat de zece etape în care oricine poate bate pe oricine. Din păcate, dacă vorbim de rezultatele indirecte, astrele nu s-au aliniat complet în prima rundă. Csikszereda a dispus în secuime de Șelimbăr, conjunctură în care Gloria a coborât până pe locul cinci, fiind totuși la egalitate de puncte cu echipa din Miercurea Ciuc.

Joi, Buzăul are șansa de a urca din nou în clasament. Un singur punct în meciul cu Mioveni ar propulsa echipa buzoiană pe poziția a patra. Mai important, cum Șelimbăr și Hunedoara nu au drept de promovare, Gloria s-ar situa pe un virtual loc promovabil. Rămâne însă ca și jocul să confirme aspirațiile microbiștilor buzoieni legate de o ascensiune directă, fără baraj, către Superligă.

Mioveni și Gloria s-au întâlnit în prima etapă a sezonului regular, undeva la începutul lunii august, în 2023. A fost un 0 la 0 care a mulțumit cumva ambele grupări, întrucât buzoienii debutau în campionat cu un lot complet schimbat, iar gazdele se confruntau, încă de pe atunci, cu ceva probleme financiare.

Între timp, Buzăul a remaniat încă o dată lotul, iar cei de la Mioveni au pierdut câțiva jucători, printre care și Dandea, ajuns tocmai în Crâng. În ciuda acestor premise, nu se poate spune că Gloria pleacă din postura favoritei, fiind cunoscut faptul că „galbenii” lui Constantin Schumacher reușesc să-și depășească mai mereu condiția, atunci când joacă pe teren propriu. Cea mai recentă „ispravă”, victoria cu Steaua, partidă în urma căreia argeșenii au prins play-off-ul.

În cazul fericit al unui succes al Gloriei, buzoienii ar deveni favoriți pentru ocuparea celei de-a doua poziții care duce în Superligă. Din nou, microbiștii vor trebui să țină cu echipa lui Mihalcea, întrucât Slobozia va primi pe teren propriu pe Csikszereda. Meciul de joi este programat de la ora 17.00 și va fi transmis de două televiziuni de profil cu acoperire națională.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker