Educație

FOTO / Patru echipe din județ, la etapa națională a concursului de securitate și sănătate în muncă

Două echipe de la Liceul Tehnologic „Victor Frunză’’ din Râmnicu Sărat, o echipă de la Colegiul Economic „Regele Mihai I’’ și o echipă de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă’’, ambele din municipiul Buzău, s-au calificat la etapa națională a Concursului Național „Ştiu și aplic – Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii!”, care se va desfășura la Iași, în intervalul 17–19 mai. Etapa județeană s-a desfășurat concomitent în toate județele, sâmbătă, 30 martie, de la ora 9.00,la startul competiției aflându-se 23 de echipe.

Aflat la cea de-a X-a ediție, concursul a atras 46 de participanți de la opt licee din județ, care au concurat, în echipe formate din câte doi elevi. Concursul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni, respectiv pentru liceu, filiera tehnologică, ciclul inferior, respectiv ciclul superior, două secțiuni pentru liceu, filiera teoretică, ciclul inferior, respectiv ciclul superior și o secțiune pentru învățământul profesional.

Gazda a etapei județene a Concursului Național   „Ştiu și aplic – Securitatea și Sănătatea în Muncă se desprind de pe băncile școlii!” a fost Liceul Tehnologic „Henri Coandă’’ din Buzău. Despre această competiție, Carmen Florescu, directorul adjunct al liceului, spune că a intrat în tradiția unității de învățământ. „A devenit o tradiție pentru liceul nostru organizarea etapei județene a acestui concurs și observăm o creștere a numărului de participanți de la an la an. Acest lucru reflectă interesul elevilor pentru domeniul sănătății și securității în muncă, dar și al cadrelor didactice care îi sprijină în realizarea performanței. Echipa de la <Henri Coandă> a reușit și de data aceasta să creeze un cadru potrivit pentru desfășurarea concursului, fapt care ne bucură și ne încurajează să lucrăm la fel și la alte acțiuni, concursuri sau proiecte destinate elevilor noștri’’ , a afirmat Carmen Florescu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Henri Coandă’’.

Faza județeană a concursului a cuprins două etape: etapa I – proba teoretică „Ce știm despre securitate și sănătate în muncă?”, test individual pe calculator, cu un număr de 20 itemi, cu răspuns unic corect, pentru care timpul de rezolvare a fost de 30 de minute, şi etapa a II-a – probă practică contracronometru „Identifică riscurile, alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar”, pentru care concurenții au avut la dispoziție 15 minute.

„Concursul, prin probele sale, și-a atins obiectivul  principal, adică cel a a încuraja și a atrage elevii în activităţi de studiere a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și de minimizare a riscurilor”, transmit reprezentanții Liceului.

„Tratăm cu maximă responsabilitate organizarea etapei județene a concursului <Ştiu și aplic – Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii!>, contribuind în acest fel la conștientizarea tinerilor, ca viitori angajați, asupra riscurilor de accidente pe care le pot minimiza dacă sunt familiarizați cu informațiile din domeniu, utilizarea corectă a echipamentelor sau identificarea semnalelor de avertizare. Prevenirea accidentelor în rândul lucrătorilor poate fi începută de sistemul educațional și continuată ulterior la viitoarele locuri de muncă. Felicităm toți participanții la concurs și le urăm succes celor calificați la etapa națională’’, spune, la rândul său, profesorul Mihaela Duca, organizatorul etapei județene a concursului.

Capacitatea elevilor participanți de a-și transpune cunoștințele în abilități și aptitudini s-a dovedit a fi  punctul forte al competiției inclusă în Calendarul Activităților Educative Naționale, finanțată de Ministerul Educației. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker