ActualitateCulturăEducație

Muzeul Județean Buzău se pregătește pentru „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

Pe 30 Septembrie, începând cu ora 17.00, până la ora 22.00, Muzeul Județean Buzău va fi gazda celui mai fascinant eveniment al toamnei: „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Aici își dau întâlnire, an de an, pasionații de știință. „Aici te așteaptă cei mai prietenoși cercetători, alături de care vei porni într-o fascinantă călătorie în lumea științei. Am pregătit pentru tine experimente trăsnite, ateliere de lucru, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize ”, spun organizatorii.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni” are loc anual, în ultima zi de vineri a lunii septembrie. El este organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene și face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul. Evenimentul atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai.

Anul acesta,  „Noaptea Cercetătorilor Europeni” va fi organizată în 25 țări, pe 30 septembrie. Peste 400 orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.

Intrarea este liberă!

Articole similare