Sport

Mondialele de rachetomodelism, la final. Medalii buzoiene, România printre protagoniste

O nouă ediție a Campionatelor Mondiale de Rachetomodelism, competiție organizată de Federația Română de Modelism și Fe­derația Aeronautică Internațională, în parteneriat cu Primăria municipiului Buzău, a luat sfârșit pe aerodromul amenajat la Costești. Au participat peste 300 de sportivi din România, Germania, Marea Britanie, SUA, Italia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Olanda, Polonia, Ucraina, Slovacia, Serbia, Spania, Belarus și Uzbekis­tan, care s-au întrecut în probele de strimer, parașută, altitudine, machete și girocopter. Seniorii și-au disputat la Spătaru opt titluri mondiale la opt clase de zbor diferite, același număr de clase de rachetomodele fiind și în întrecerea juniorilor. Tradiția școlii românești, ca și a școlii buzoiene de altfel, în acest domeniu, nu s-a dezmințit nici de data aceasta. Echipa națională a României, de juniori și seniori, formată din 26 de sportivi, al cărei team manager este buzoianul Lucian Șercăianu, a avut în componență 18 buzoieni și a câștigat 13 medalii (4 de aur, 5 de argint și de bronz). Una dintre cele mai bune sportive din lume, buzoianca Florica Șercăianu, de la CSM Buzău, a cucerit titlul de vicecampioană mondială la clasa S7, în timp ce Laura Bugheciu (SCM Gloria) a devenit campioană mondială, împreună cu echipa României, la juniori, clasa S3A (parașută) și vicecampioană mondială la echipe, clasa S9A (girocoptere). La clasa S4A, echipe seniori, alți doi sportivi de la Gloria, Ciprian Ene și Florin Guzu, au obținut medalia de bronz.

Primarul Toma: ,,Organizare ireproșabilă, echipele ne-au mulțumit pentru asta!”

Buzăul nu a înșelat încrederea pe care Federația Aeronautică Internațională, dar și Federația Română de Modelism i-au arătat-o atribuind orașului nostru organizarea unei competiții de o asemenea anvergură. La festivitatea de închidere a Mondialelelor de rachetomodelism de pe aerodromul de la Costești a fost prezent și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care, în discursul de final, a remarcat, în primul rând, reușita organizatorică. Totodată, Toma a evidențiat și condițiile sanitare în care s-a desfășurat competiția, susținând că nu s-a înre­gistrat niciun caz de infectare cu Covid. ,,A fost o ediție reușită, chiar dacă vremea și vremurile nu prea ne-au lăsat în pace, dar iată că se încheie acest Campionat fără niciun caz de îmbolnăvire cu Covid, ceea ce este un lucru foarte bun. În același timp, echipa României a făcut o figură frumoasă. Din echipa de 26 de oameni, 18 sunt din Buzău. Buzăul are o tradiție extraordinară, pornită de prin anii ‘50, și această tradiție, și prin organizarea acestui Campionat Mondial aici, la Buzău, merge mai departe. România a câștigat 13 medalii, dintre care 4 de aur, 5 de argint și 4 de bronz, ceea ce nu este puțin lucru. Ca și co-organizator al acestei competiții, mă bucur că totul a fost bine, echipele ne-au mulțumit pentru organizarea ireproșabilă ceea ce, iată, situează Buzăul pe o bună poziție la nivel mondial. Ceea ce este foarte important pentru aceste vremuri și pentru România, și pentru Buzău, pentru că sunt foarte puține astfel de evenimente care se organizează în România în acest moment. Buzăul merge mai departe, încet-încet căpătăm și o dimensiune internațională care este foarte importantă pentru prezentul și viitorul comunității noastre”, a spus primarul Constantin Toma.

Un comentariu

  1. Bine ca laudati doar ce sponsorizeaza primarul Toma..doar CSM si atat…. Din intamplare au mai participat si membrii unui club din Buzau, Chimia, care a cucerit vreo 3 locuri unu cateva locuri doi si ceva locuri 3, atat seniori cat si juniori.,,,Gabriel Constantinescu conduce acest club. Felicitari !

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker