Sport

Model pentru colegi. De la Liceul ,,Henri Coandă”, la naționala U18 a României

Pasiunea pentru fotbal, disciplina, perseverența și nenumăratele ore de antrenament au devenit unitate etalon pentru elevii clasei de fotbal de la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă” din Buzău. Ultima dovadă în acest sens este Sergiu Pîrvulescu, elev la clasa a XI-a C, care a îmbinat ­ta­lentul cu munca și a fost răsplătit prin numeroasele convocări la Naționala de fotbal U18 a României.

Planurile pe care le are pentru viitorul apropiat impun multe ore de antrenament, dar acest lucru nu este un impediment pentru elevul de la „Henri Coandă”. Are țeluri înalte și vrea să fie un model pentru toți iubitorii acestui sport de echipă. Și nu se referă doar la băieți. Sunt luate în calcul și fetele pentru că în componența clasei de fotbal de la liceul buzoian și adolescentele pasionate de fotbal pot deveni eleve aici. Sergiu Pîrvulescu nu este singurul elev care a cochetat cu loturile naționale de juniori. De când a fost înființată, în 2013, și până în prezent, au existat și alți elevi care s-au bucurat de recunoaștere la nivel național și internațional. Ștefan Nedelcu, Eric Duman sau Răzvan Popescu sunt doar câțiva dintre ei. Ultimii doi s-au făcut remarcați în repetate rânduri, dar în jocurile de futsal. Mai mic decât ei, dar la fel de ambițios este și Dragoș Nicholas Lazăr, elev în clasa a IX-a B, tot la Liceul Tehnologic  ,,Henri Coan­dă”, care la numai 16 ani a debutat la seniori pentru Gloria Buzău în Liga a 2-a. Tot la capitolul fotbal de performanță mai pot fi enumerați și elevii Ionuț Baboi, Rareș Șerban, Mădălin Calu, Mihai Ionuț Daniel, Andrei Cristian Marian, Cătălin Bardaș și Sebastian Trăistar, care, după terminarea studiilor, au continuat să evolueze la nivel de seniori în Ligile a 2-a și a 3-a din România. Mai mult, echipa de futsal a școlii a reușit o performanță deosebită în anul 2017, când a devenit vicecampioană națională.

Elevii de la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă” se află sub îndrumarea unui colectiv tehnic format din profesori-antrenori cu mare experiență în activitatea juvenilă, precum Cristian Lupu, Vasile Tudose și   Valentin Liscănoiu. De asemenea, catedra de sport este completată de  George Vlad, un profesor cu mare experiență managerială și Dragoș Ceaușel, care încă este jucător activ de fotbal la nivelul ligilor a 2-a și a 3-a, fiind coleg de echipă cu foști sau actuali elevi ai liceului, un model de urmat pentru aceștia. ,,Ne bucurăm de atitudinea elevilor noștri pentru fotbal, dar și pentru faptul că au înțeles că școala este foarte importantă. Tocmai de aceea, în fiecare an, rezultatele pe care le obțin la examenul de Bacalaureat demonstrează faptul că nu sunt buni doar pe teren, ci și în sala de clasă. Merită tot sprijinul nostru pentru că sunt disciplinați, consecvenți, entuziaști și pasionați. Au tot viitorul în față și ne vor face cinste cu siguranță. De aceea merită toată sus­ținerea și încrederea noastră”, a spus Cristian Lupu, profesor la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă” și colaborator al Federației Române de Fotbal la Departamentul de Scouting.

 

Articole similare