Actualitate

Cum devine arestul la domiciliu mai periculos decât pușcăria

Un tânăr din Râmni­celu, cercetat într-un dosar de proxenetism împreună cu concubina lui și fiica acesteia, a fost trimis în arest la domiciliu. Pentru bărbat vor fi însă cele mai lungi 30 de zile din viața lui. Căsătorit și cu copii, acesta a fost săltat joi de acasă chiar de lângă soția care nu avea habar de viața lui paralelă. Deși anchetatorii au cerut arest preventiv pentru toți suspecții, jude­cătorul de la Judecătoria Rm. Sărat a decis ca bărbatul, de 34 de ani, să fie trimis în arest la domiciliu.

Concubina bărbatului, în vârstă de 40 de ani și fiica acesteia, acuzate că au înlesnit practicarea prostituției de către mai multe tinere, își vor petrece urmă­toarele 30 de zile în arest preventiv.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Secției de poliție rurală Râmnicelu, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, au efectuat două percheziții domiciliare în municipiul Buzău, la o locuință închiriată de cele două și unde își primeau clienții, și în comuna Balta Alba, la domiciliul ­pro­xenetelor.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015-2021, bărbatul și cele două femei, cu vârste de 18 și 40 de ani, din Balta Alba și Râmnicelu, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției mai multor tinere, în România și pe teritoriul altor state europene, obținând foloase materiale. Dacă inițial se vorbea despre patru tinere, prietene ale fetei de 18 ani, ulterior numărul așa-ziselor victime a ajuns la 14. Acestea, în cei 6 ani de activitate infracțională, ar fi oferit servicii sexuale contra cost atât în România, cât și în Germania, Spania, Italia și Franța. În tot acest timp, bănuiții ar fi obținut beneficii materiale și financiare de aproximativ 20.000 de euro.

În urma percheziției efectuate, polițiștii au ridicat înscrisuri, 3.000 de lei, bijuterii și telefoane mobile.

Articole similare

error: Continut protejat!!