Sport

Mioveni, vidi, vici!

Fetele de la handbal câștigă cu 28 la 23

Ce era de câștigat s-a câștigat. Gloria și-a respectat, marți seară, statutul de favorită, luând toate cele trei puncte din deplasarea de la Mioveni, cu toate că locul cinci fusese asigurat încă de săptămâna trecută. Partida a fost însă una destul de echilibrată, mai ales în prima repriză, mitan încheiat la egalitate, 12 la 12.

În partea a doua, diferența de valoare și-a spus, totuși, cuvântul. În numai șapte minute, buzoiencele s-au desprins la patru goluri, menținându-se la conducere până la final. Ecartul putea să capete proporții, Gloria conducând, în două rânduri, cu șapte goluri (26-19 în min. 54 și 28-21 în min. 57), însă, pe final, buzoiencele au luat piciorul de pe accelerație, permițând gazdelor să reducă diferența la cinci goluri.

Față de partida precedentă, disputată la Buzău în ianuarie, atunci când argeșencele îi stricaseră debutul lui Daniel Anca, Gloria a arătat ca o echipă experimentată, apărându-se exact și fiind mult mai prolifică în atac. Ilyina, cu un procentaj excelent, șapte reușite din opt aruncări, a fost omul meciului. Moroianu a avut, de asemenea o evoluție bună, șase goluri din șapte tentative, în timp ce Zamfirescu, Blazevic și Burlachenko au înregistrat procentaje de sută la sută, statistici rarisime în acest sezon la Gloria.

Pentru fetele de la Buzău, cortina se va trage pe 26 mai, într-un meci de gală, acasă, cu CSM București. E rost de spectacol, întrucât vor evolua două echipe care și-au îndeplinit deja obiectivele, anunțându-se, deci, o confruntare mai degrabă relaxată.

Articole similare