Sport

Căpitan de șase puncte

Ariel Lopez, golgeter de serviciu în victoriile Gloriei

Oțelul s-a dovedit a fi o echipă casantă, marți seară, în disputa cu Gloria Buzău. Băieții lui Mihalcea au obținut cea de-a doua victorie în acest play-off, cele trei puncte fiind aduse de lovitura de cap a lui Ariel Lopez, același jucător care decisese și partida cu Steaua, câștigată de asemenea.

Meciul a fost unul tensionat încă de la primele secvențe. Primul cartonaș galben a fost scos din buzunar chiar din minutul 3, la o intervenție tare a lui Kehinde Fatai, la Denis Rusu. De la Gloria, Marku a fost avertizat în minutul 18, la doar câteva zeci de secunde după ce fusese introdus în teren, în locul argentinianului Gaitan, accidentat.

Prima fază de poartă s-a lăsat așteptată până în minutul 37. Boiciuc a reluat cu capul la vinclu, după centrarea din lovitură liberă a lui Dudu. Balonul a lovit încheietura barelor și a ieșit în afara terenului. Buzăul avea să dea lovitura minutul următor, tot dintr-o fază fixă: corner executat de Dudu, Ariel Lopez își etalează detenta și reia în plasă, în ciuda efortului lui Dur-Bozoancă, ieșit pe centrare. Oaspeții reclamă fault, duelul e considerat „fifty-fifty” de către arbitru, care arată centrul terenului. Stupoare la oaspeți, buzoieni în delir! Până la finalul primei reprize, Gloria a mai înscris o dată, însă golul lui Blejdea a fost anulat corect, pe motiv de ofsaid.

În actul secund, oaspeții au avut prima ocazie. Vulpoiul Fatai i-a „luat fața” lui Wiktorski, a ajuns primul la centrarea lui Cisotti și a reluat periculos, cu o lovitură de cap. Denis Rusu, în formă, a reținut după un plonjon spectaculos. Cinci minute mai târziu, Gloria putea majora diferența, dar Boiciuc, scăpat singur, a tras la câțiva centimetri pe lângă bară. Aproape imediat, Oțelul putea egala, prin Cisotti. Italianul, scăpat singur la marginea careului, a fost blocat in extremis de Denis Rusu, unul dintre cei mai buni oameni ai Buzăului.

Ultima jumătate de oră a fost destul de săracă în ocazii. Gloria a făcut pasul în spate, a închis bine spațiile și a fragmentat inteligent jocul. Reacția publicului a fost una salutară, în ciuda lipsei spectacolului. Tribuna, altă dată destul de pretențioasă, a ovaționat inclusiv micile reușite ale favoriților, fie că a fost vorba de obținerea unor cornere, lovituri de la margine sau tacklinguri reușite. Buzăul putea, totuși, să încheie conturile în prelungiri, prin Șuteu. Tânărul mijlocaș a tras la colțul scurt, dar Dur-Bozoancă a respins în corner.

Nu au lipsit, însă, incidentele. Adrian Mihalcea s-a căpătuit cu încă o eliminare, după ce a simulat o lovitură în față, pe care i-ar fi administrat-o un jucător de la Galați. Trimis în tribune, fostul internațional a fost, de asemenea, ovaționat de public.

În final, Gloria s-a impus cu 1 la 0, a revenit pe locul 5, la două lungimi peste Unirea. Oțelul are în continuare prima șansă la promovarea directă, în detrimentul celor de la Dinamo, însă trebuie să învingă etapa viitoare, atunci când primesc acasă Dejul. Întâlnirea de la Galați e interesantă și pentru buzoieni, întrucât, dacă Unirea nu câștigă, Gloria e la baraj indirefent de rezultatul cu CSA.

Înainte de ultima etapă, rămâne totuși regretul celor patru puncte imense pierdute acasă cu Unirea Dej și Poli Iași, cuantum care ar fi ținut-o pe Gloria în cursa către promovarea directă. Ca să nu mai pomenim de deplasările la Galați și Dej, acolo unde trupa din Crâng a pierdut, mai degrabă, pe mâna (sau pe picioarele) ei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker