miercuri, 15 iulie 2020

Mihai Moraru, președinte PLUS Buzău: „Nu aprob și nu susțin o colaborare sau discuții cu PRO România”

Dezvăluirile din OPINIA privind inițierea de discuții între organizațiile județene ale PRO România și Uniunea Salvați România, privind un posibil sprijin în timpul campaniei electorale și după alegerile locale din toamna acestui an, au iritat, așa cum era și de așteptat, partenerul USR, Partidul Libertății, Unității și Solidarității, ai cărui reprezentanți au aflat din presă ­despre întâlnirea de miercurea trecută. Aceasta cu atât mai mult cu cât joi, la Tribunalul București, a fost înregistrată oficial Alianța politică USR-PLUS, primul pas către fuziunea dintre cele două partide care va avea loc în viitorul apropiat.

Astfel, președintele PLUS Buzău, Mihai Moraru, afirmă, într-un comunicat de presă, că „membrii PLUS nu susțin o astfel de colaborare sau discuții cu PRO România”: „|n urma articolului de presă din cotidianul OPINIA, din data de 25 iunie 2020, am aflat despre negocieri între USR Buzău și PRO România Buzău, pentru alegerile locale. Citind materialul, înțeleg că reprezentanții PRO România confirmă negocierea avută și susțin o nouă rundă de negocieri. |n calitate de Președinte al filialei PLUS Buzău, transmit public că membrii PLUS nu susțin o astfel de colaborare sau discuții cu PRO România. Nu aprob o astfel de colaborare între noi, un partid cu oameni competenți, integri, și un partid desprins din grupul politic PSD. Nu cred că e posibil să se fi ajuns din partea colegilor din conducerea USR Buzău la așa ceva. Astept dovezi clare, lămuriri din partea acestora, prin care această situație să fie în mod transparent comunicată electoratului Alianței USR-PLUS.

Să nu uităm însă că, acum aproape cinci ani, peste șaizeci de tineri își pierdeau viața în Colectiv. Iar liderul PRO România, Domnul Victor Ponta, era prim-ministru al României. Să nu uităm cauzele care au condus la această tragedie, problemele grave din timpul intervenției și din sistemul medical. Să nu uităm zilele în care românii au ieșit în stradă, după OUG 13, pentru a apăra democrația. Să îi analizăm atent pe cei care în perioada 2017-2019 au încercat să instaureze un regim nedemocratic și să le reamintim că au susținut, la momentul respectiv, politica regimului Dragnea. Chiar dacă astăzi ei se regăsesc în alte partide.

Buzoienii ne-au oferit susținerea în alegerile din anul 2019, tocmai pentru că au avut încredere în noi, ca oameni, dar și în proiectul propus. PLUS Buzău rămâne dedicat dezvoltării, democrației și principiilor de integritate și moralitate”, transmite, printr-un comunicat de presă, Mihai Moraru, președintele PLUS Buzău.

loading...
error: Content is protected !!